El programa "InfoK", del canal Super3, premi Marta Mata 2017 de l'Associació de Mestres Rosa Sensat

L'espai informatiu del canal Super3, "InfoK", ha estat distingit amb el guardó Marta Mata 2017, a títol col·lectiu, que atorga l'Associació de Mestres Rosa Sensat. A títol individual, també ha estat guardonat Mariano Dolci, matemàtic, titellaire i estudiós de l'astronomia i altres disciplines científiques. El programa "InfoK", editat i conduït per Laia Servera, s'emet de dilluns a dijous, a les 19.30, al canal Super3.

L'Associació de Mestres Rosa Sensat ha atorgat el guardó Marta Mata 2017 al programa "InfoK", l'informatiu del canal Super3, "per tractar amb rigor i amb imparcialitat temàtiques d'actualitat política per afavorir la reflexió crítica i el debat a l'interior de les famílies, donant sempre la veu al punt de vista dels infants, així com en agraïment pel coratge a l'hora d'afrontar les temàtiques d'actualitat, i per generar un material audiovisual que és un magnífic recurs per a mestres i professorat de tot el país". L'Associació també destaca el fet que l'"InfoK" sigui el primer i únic informatiu infantil de tot l'estat.

El guardons Marta Mata s'atorguen anualment, des de fa 15 anys, per l'Associació de Mestres Rosa Sensat. L'acte de lliurament, i també del 37è Premi Marta Mata de Pedagogia, tindrà lloc dimarts 28 de novembre a les 18.00 hores a la seu de l'associació, a Barcelona.

En edicions anteriors han rebut aquests guardons, entre d'altres, Joaquim Carbó, Carles Capdevila, Francesco Tonucci, Soledat Sans, Vicenç Navarro, Eulàlia Valeri, Jordi Cots, Maria Dolors Bonald, Cesc i Joan Barril, a títol individual; i Diari de l'Educació, l'Auditori, Raval Xamfrà, el Moviment de les Comunitats Educatives de les Illes Balears, Cavall Fort, Pallassos Sense Fronteres, Cromosoma i el departament de Nous Formats de TV3, a títol col·lectiu.

Setze anys d'informació per a nens i nenes

L'"InfoK", que emet de dilluns a dijous el canal Super3, és un programa informatiu adreçat a nens i nenes, que porta 16 anys en antena. És el primer i únic informatiu pensat per a nens de tot l'estat espanyol.

Al llarg de la seva història, l'"InfoK" ha rebut nombrosos reconeixements, com el Premi Unicef per la defensa dels drets dels nens, el Premi Atlas per la millor iniciativa en educació ambiental, el Premi de periodisme esportiu per la difusió de l'esport femení, el Premi de l'Associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya o el premi anual al periodisme social que atorga el  Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona. També ha estat tres vegades finalista als Premis Zapping com a millor programa informatiu.

super3.cat/infok

Anar al contingut