El programa "Info K", premi "Ciència en Acción"

L'espai informatiu del canal Super3, "Info K", ha estat distingit amb el primer premi ex aequo de Curts Científics en el certamen "Ciencia en acción". L'espai premiat és "El piriscopi de l'Info K", unes píndoles de temàtica científica i cultural. El guardó es lliurarà el 9 d'octubre a Algesires (Cadis). El programa "Info K", presentat per Laia Servera, s'emet de dilluns a dijous, a les 19.30, al canal Super3.

La secció "El piriscopi" del programa "Info K", l'informatiu del canal Super3, rebrà el primer premi ex aequo de curts científics "per la seva manera, especial, d'abordar diversos temes d'actualitat". Es tracta d'una fórmula trencadora d'explicar conceptes científics complicats de manera entenedora, senzilla i entretinguda.

Segons Miquel Piris, membre de l'equip d'"El piriscopi", "la palanca amb què pretenem moure el telespectador cap el coneixement és l'humor. És una píndola gamberra on també juguem amb tot d'efectes, tant en el rodatge al plató, amb la realitzadora Marta de Lucas, com en l'edició a sala amb Lluís Xufré".

El primer premi d'"El piriscopi" es comparteix amb dos treballs més: "El mapa geológico. Dibujando la piel de la tierra" d'Alejandro Robador de l'Instituto Geológico y Minero de España (IGME) de Madrid, i "Megalitismo de Gorafe", de Fernando Torres i Alumnes del C.P.R. Tres Fuentes de Granada.

L'acte de lliurament tindrà lloc en la cerimònia de cloenda de la dissetena edició dels premis "Ciencia en acción", que se celebrarà a Algesires el 9 d'octubre.

El programa "Ciencia en Acción" és una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, l'Institut de Cièncias Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d'Astronomía, la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Societat Geològica d'Espanya i la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Aquest programa vol aproximar la ciència i la tecnologia al gran públic d'una manera dinàmica, fàcil i amena.

super3.cat/infok

 

Anar al contingut