Imatge promocional del programa Crims
Imatge promocional del programa Crims

El programa "Eufòria", la sèrie infantil "Mironins" i el director de "Crims", Carles Porta, finalistes als Premis Iris 2022

L'Acadèmia de Televisió i de les Ciències i les Arts de l'Audiovisual ha anunciat aquest migdia els professionals i programes finalistes als Premis Iris 2022. Entre les més de 450 candidatures presentades, hi ha tres nominacions per a TV3: l'exitós programa "Eufòria", la sèrie infantil "Mironins" i Carles Porta, director de "Crims".

"Eufòria", el gran esdeveniment televisiu musical presentat per Marta Torné i Miki Núñez, opta al Premi Iris al millor programa. El talent musical ha estat un èxit total i tancava la temporada el 17 de juny amb rècords d'audiència televisiva, digital i de participació. La gala final va ser la més vista de totes amb 473.000 espectadors i una quota del 29,7%, amb 711.000 usuaris que van veure el programa en directe o a la carta als mitjans digitals de la CCMA, i amb 306.213 vots dels espectadors. 

La sèrie infantil coproduïda per TV3 "Mironins", inspirada en l'obra de Joan Miró i emesa al canal Super3, està nominada al Premi Iris al millor programa infantil. Els protagonistes d'aquesta producció, adreçada a nens i nenes d'entre 3 i 7 anys, són tres gotetes de pintura que cobren vida als quadres de Joan Miró per viure aventures trepidants i surrealistes en el fascinant univers de l'art i la imaginació. 

El periodista Carles Porta opta al Premi Iris a la millor direcció per "Crims", la sèrie de true crime que tracta casos reals que han passat a Catalunya, produïda per TV3, en col·laboració amb Goroka i True Crime Factory. Aquesta temporada el programa ha marcat diversos rècords històrics i l'ha tancat amb una mitjana de 581.000 espectadors i un 25,8% de quota, la més alta de la història de "Crims". 

Després de fer públiques les nominacions, els guanyadors es triaran a partir de les votacions dels acadèmics davant de notari i es donaran a conèixer durant la cerimònia d'entrega dels Premis Iris 2022, que està previst que se celebri al novembre. A més, també es triaran els Premis Iris del jurat, els Premis Iris de la crítica, els  Premis Iris autonòmics i el Premi Iris a la trajectòria Jesús Hermida 2022. 

tv3.cat/euforia  
super3.cat/mironins  
tv3.cat/crims  

Anar al contingut