El Dani amb l'equip del programa "Efecte wow" del Super3
El Dani amb l'equip del programa "Efecte wow" del Super3

El programa del Super3 "Efecte wow" i el paper d'Emilio Gutiérrez Caba a la coproducció de TV3 sobre Frederica Montseny, finalistes als Premis Iris 2021

L'Acadèmia de Televisió i de les Ciències i les Arts de l'Audiovisual ha fet públics aquest migdia els professionals i programes finalistes als Premis Iris 2021. Entre les gairebé 500 candidatures presentades, hi ha nominat el primer projecte digital del Super3, "Efecte wow", com a millor programa infantil, i Emilio Gutiérrez Caba, com a millor actor, pel seu paper a la coproducció de TV3 "Frederica Montseny, la dona que parla".

Emilio Gutiérrez Caba opta al Premi Iris al millor actor com a intèrpret de Largo Caballero a "Frederica Montseny, la dona que parla", dirigida per Laura Mañà, que explica el conflicte intern de la líder anarcosindicalista en acceptar el càrrec de ministra de Sanitat durant la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra d'Europa.

Aquesta coproducció de TV3, Distinto Films i Voramar Films, escrita per Rafa Russo i Mireia Llinàs, es va estrenar el març passat, per la Setmana de les Dones, simultàniament a À Punt, IB3 i Televisió de Catalunya. A TV3, va liderar la franja d'emissió, amb 376.000 espectadors i una quota del 16,2%, i va obtenir una audiència acumulada de 913.000 persones.

 

El programa d'experiments "Efecte wow", dirigit i presentat pel físic i divulgador científic Dani Jiménez a les plataformes digitals del Super3, opta al Premi Iris al millor programa infantil.

Estrenat al març, durant la primera temporada d'emissió, "Efecte wow" ha portat la ciència al límit i ha mostrat reptes extrems d'una manera espectacular, en alguns programes amb la participació de cares conegudes, com el cantant Miki Núñez, el meteoròleg Tomàs Molina, la jove xef Paula Alós i la cantant Beth, entre d'altres.

"Efecte wow" és el primer programa del Super3 pensat i produït per al món digital, en un projecte del Departament d'Infantils i Juvenils i de Mitjans Digitals de TV3. Els continguts s'han pogut veure en exclusiva a les plataformes digitals del Super3 (web, app per a dispositius mòbils i televisió connectada) i també al YouTube i a l'Instagram del canal infantil, on cada dijous s'estrenava un capítol. A més de l'emissió del programa, durant tota la setmana s'anaven publicant més continguts al voltant de l'experiment i la participació dels convidats a les plataformes i les xarxes del Super3.

 

Després de fer públiques les nominacions, els guanyadors sortiran a partir de les votacions dels acadèmics davant del notari i es donaran a conèixer els pròxims mesos. A més, també es triaran els Premis Iris del Jurat, els Premis Iris de la Crítica, els  Premis Iris Autonòmics i el Premi Jesús Hermida a la Trajectòria 2021.

A causa de la situació excepcional per la pandèmia, la junta directiva de l'Acadèmia de Televisió ha decidit afegir l'entrega dels premis 2020 al lliurament del 2021, que tindrà un nou format totalment innovador, amb l'objectiu de reconèixer la feina del sector audiovisual en un moment tan complicat com l'actual.

 

tv3.cat

 

super3.cat

super3.cat/efectewow

Anar al contingut