El programa de periodisme musical "Sputnik", guanyador del primer Premi Fonograma

Aquest dijous, a les 19.30, té lloc l'acte inaugural de les jornades Fonograma, que inclou l'entrega del primer Premi Fonograma. El jurat l'ha atorgat al programa de periodisme musical de TV3 "Sputnik" com a "referent generacional durant més de 20 anys de la televisió pública catalana i que va esdevenir un suport indispensable per a les produccions fonogràfiques del país".

L'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics catalans (APECAT) ha organitzat Fonograma, unes jornades anuals en què s'explica, es reivindica i es vol prestigiar el paper de la música enregistrada a Catalunya. 

Els associats de l'APECAT han decidit amb els seus vots que el programa musical "Sputnik" sigui el guanyador del primer Premi Fonograma, un guardó que reconeix la tasca d'un professional que ha contribuït en el desenvolupament i dignificació del fonograma. 

Dirigit originalment pel periodista Francesc Fàbregas, el programa d'èxit "Sputnik" –considerat de culte per molts espectadors– parlava dels grans moments de la música, també incloïa directes, novetats internacionals i actualitat sobre la música catalana. Es va emetre durant 22 anys al canal 33.  

Al llarg de més de 20 anys el programa va passar per diverses etapes i va acollir presentadors com Bruno Sokolowicz, Tània Sàrrias, Txe Arana o Santi Faro i col·laboradors com Gerard Quintana, Miqui Puig, Candela Peña o Jordi Mollà. 

El Premi Fonograma vol reivindicar aquest model de programa d'actualitat musical que ha estat "un referent generacional durant més de 20 anys de la televisió pública catalana i que va esdevenir un suport indispensable per a les produccions fonogràfiques del país". 

Francesc Fàbregas, redactor i guionista de "Sputnik", i el comentarista musical Lluís Hidalgo recolliran aquest guardó que reconeix la tasca del programa. També es comptarà amb la presència del conseller de la CCMA Pep Riera. 

Fonograma, les jornades de la música enregistrada feta a Catalunya organitzades per l'APECAT, se celebrarà a l'Hangar (Barcelona) el 25 i 26 de novembre amb activitats que reivindicaran i reflexionaran sobre el present i el futur de la música enregistrada. 

Anar al contingut