Maria de la Pau Janer
Maria de la Pau Janer
Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista

El programa de Catalunya Ràdio "Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer", premiat per l'Associació de Dones Periodistes

L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya ha atorgat el Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 a Maria de la Pau Janer, que dirigeix i presenta "Les mil i una nits" a Catalunya Ràdio, perquè fa un programa radiofònic que ajuda a entendre i descobrir la sexualitat sense apriorismes ni estereotips de gènere. El guardó s'entregarà demà, divendres, al CaixaForum de Barcelona.

En el programa "Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer", la sexualitat es presenta amb una mirada informativa, formativa i lúdica. Com a programa de servei, vol contribuir a l'educació sexual dels seus oients i, com a espai d'entreteniment, és una proposta divertida i engrescadora que pretén explorar les diferents cares del sexe sense prejudicis ni tabús.

En aquesta quarta temporada, el programa continua aprofundint en la sexualitat amb les aportacions d'un gran nombre d'especialistes científics de primera línia sobre la matèria, amb experts en un ampli ventall de pràctiques sexuals concretes, amb convidats i amb testimonis.

Amb rigor, però alhora amb claredat i desinhibició, les entrevistes, les tertúlies, els reportatges i els testimonis personals acostaran els oients a una temàtica, el sexe, tan profundament vinculada amb la vida, que es pot relacionar amb totes les seves facetes.

El guardó es lliurarà en la 24a edició de la Festa dels Premis de Comunicació no Sexista, que es farà demà, divendres, a partir de les 19.00, a l'Auditori del CaixaForum de Barcelona. Aquesta trobada periodística i sociocultural pretén promoure i recompensar els mitjans, les institucions i col·lectius de professionals que, amb la seva feina, ajuden a construir les pautes d'una comunicació no sexista. Alhora, valora negativament les pràctiques que s'allunyen d'un espai informatiu que fomenti la igualtat d'oportunitats i de gènere.

L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) és una associació professional d'àmbit català que agrupa dones que treballen en els mitjans de comunicació. Entre els objectius de l'ADPC, que s'orienten a la millora de la situació professional de les periodistes, hi ha promoure trobades, estudis, accions i altres activitats, de dones periodistes, estudioses i vinculades a l'àmbit dels mitjans de comunicació social, per al coneixement, intercanvi i incidència de la defensa dels drets de la dona. Amb els estatuts aprovats el mes de juny del 1992, es van convertir en la primera associació de dones periodistes de tot l'estat espanyol.

"Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer" s'emet de dilluns a divendres, de 03.00 a 04.00, i cada vespre a partir de les 22.00 a catradio.cat.

 

catradio.cat/miliuna

facebook.com/miliunanitsCR

twitter.com/miliunanits

 

 

 

 

Anar al contingut