Eugènia Giné, Uri Garcia, Mercè Sangüesa i Cristian Trepat, durant el lliurament del premi al format de "Cover"
Eugènia Giné, Uri Garcia, Mercè Sangüesa i Cristian Trepat, durant el lliurament del premi al format de "Cover"
Premis

El programa "Cover", Premi DO Catalunya al Millor Format de TV Català del Zoom Festival

La 19a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha premiat el concurs musical "Cover", una producció de TV3 amb la col·laboració de Mamba Mèdia. Aquest format, guardonat amb el Premi DO Catalunya, és una de les produccions audiovisuals dissenyades en exclusiva per a l'entorn digital, en l'aposta de Televisió de Catalunya per arribar a noves audiències amb nous formats i noves maneres de distribuir els continguts.

Divendres, a les 23.20, es podrà veure la gala de clausura del Zoom Festival al 33.

El programa "Cover", un talent show musical dirigit per Uri Garcia i presentat pel cantant terrassenc Miki Nuñez, va rebre dissabte el Premi DO Catalunya al Millor Format de TV Català del Zoom Festival. La Denominació d'Origen (DO) Catalunya, col·laboradora habitual del certamen, ha tornat a patrocinar aquesta categoria, que es decideix per votació popular i que ha guanyat el concurs musical digital "Cover", un  format d'entreteniment que es va emetre entre els mesos d'octubre i desembre del 2020 exclusivament a través de plataformes i xarxes socials.

El cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3, Cristian Trepat, juntament amb el director del programa, Uri Garcia, i la productora executiva de Mamba Mèdia, Eugènia Giné, van recollir el premi de mans de Mercè Sangüesa, en representació de la DO Catalunya. Després que Uri Garcia agraís la participació al públic i a les bandes que van participar al programa, Cristian Trepat va explicar que "Cover" tindrà continuïtat i que és una de les llavors que han de fer créixer aquest format de continguts a la CCMA.

En aquest talent show, obert a tothom, grans bandes i músics catalans com Els Pets, Búhos, Els Amics de les Arts, Nil Moliner i Suu van posar el seu repertori a disposició de l'audiència per trobar la millor versió de les cançons que els han fet famosos. El grup Marïe Pratt Trio va ser-ne el guanyador, amb la versió que van fer de "Volcans", de Buhos.

Els canals de TV3 a Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube i TV3alacarta van oferir els vídeos del concurs, amb entrevistes en què artistes i audiència van participar a l'hora de decidir la millor "cover" del programa, amb 10.000 euros de premi. El jurat el van formar Manu Guix, Elena Gadel i Marc Bala, persones amb un llarg recorregut en el món de la música i la cultura.

 

La gala de clausura, al 33

El lliurament de premis, que va tenir lloc dissabte al Teatre l'Ateneu d'Igualada, va tancar la dinovena edició del Zoom Festival. L'acte, presentat per la periodista Cristina Collado, es podrà tornar a veure divendres a la televisió, a partir de les 23.20, al 33.

La gala de clausura va arribar després d'una setmana d'estrenes, projeccions i actes d'un certamen que es va inaugurar dimarts amb la presentació de la pel·lícula "El metralla", una coproducció de TV3 i La Drecera Produccions, dirigida per Jordi Roigé. Durant l'acte inaugural es va lliurar un dels Premis d'Honor Zoom 2021 a l'actor Joan Pera, coprotagonista d'aquest llargmetratge. En aquesta edició del Zoom, dijous es va presentar una altra ficció coproduïda per TV3, amb NewCo Audiovisual, "Berenàveu a les fosques", dirigida per Sílvia Quer.

El Zoom és el festival internacional que dona visibilitat als continguts audiovisuals de qualitat, en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins als espais digitals. Nascut l'any 2003 a Igualada, amb l'objectiu de donar visibilitat i reconeixement a la ficció televisiva, es va convertir en el primer certamen de l'estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la petita pantalla. El 2019 es va reinventar i va ampliar la participació a la Secció Oficial a d'altres formats i continguts més enllà de la ficció. Aquest any, ha obert les portes a noves plataformes, formats, públics i tecnologies, per esdevenir un festival de referència a escala nacional i internacional en continguts audiovisuals de nova generació.

 

tv3.cat

tv3.cat/33

tv3.cat/cover

Anar al contingut