El programa "Capacitats", del canal Esport3, rep un premi especial al Festival Inclús

Inclús, el Festival Audiovisual de la Discapacitat, se celebrarà els dies 29 i 30 de novembre amb l'objectiu de difondre i visibilitzar treballs audiovisuals realitzats per persones amb discapacitat o que tractin d'aquesta temàtica.

Dissabte, durant la inauguració del festival, que se celebrarà al Palau Macaya de Barcelona, s'entregarà un premi especial al programa del canal Esport3 "Capacitats" i es projectaran vuit dels millors capítols de la sèrie. El programa d'esport integrador del canal Esport3 està dirigit per Lluís Riola i Mireia Vicente, amb producció de Maria Colomer, Anna López i Àngel Serralabós.

Durant el Festival es projectaran produccions, tant documentals com de ficció, nacionals i internacionals, centrades en la temàtica de la discapacitat i amb un punt de vista diferent. És una iniciativa impulsada per l'entitat AES, amb la finalitat de donar visibilitat a aquest col·lectiu, trencant tabús i potenciant capacitats.

Coincidint amb l'entrega del premi i amb la celebració del Dia Mundial de la Discapacitat, que se celebrarà el 3 de desembre, la secció "El reportatge" del "Telenotícies Cap de Setmana" del vespre de diumenge dia 30 emetrà una versió reduïda del capítol de "Capacitats" que Esport3 estrenarà durant la programació de les festes de Nadal.

Es tracta de la història de Bàrbara Vidal, una noia que va tenir un accident de trànsit fa 15 anys, del qual va quedar en cadira de rodes. La Bàrbara ha continuat practicant esport després de l'accident, cosa que li ha servit per millorar en psicomotricitat i per afrontar de manera més positiva el seu dia a dia. El programa la va seguir el cap de setmana que es va retrobar amb el bomber i el mosso d'esquadra que la van rescatar. Especialistes en rescats en alta muntanya la van animar a provar de fer una via ferrada. Una història de superació, exemplar i plena d'optimisme, molt especial.

Tots els capítols de "Capacitats" es poden veure al web i aplicacions mòbils d'Esport3.

esport3.cat

Anar al contingut