Divendres, a les 23.45

El primer concert del grup d'havaneres Port Bo al Palau de la Música, demà al 33

Demà, divendres, a les 23.45, el 33 emetrà el concert d'havaneres i cançó de taverna que el grup Port Bo va fer al Palau de la Música Catalana el juny del 2005. Va ser la primera vegada que es van incloure havaneres en la programació estable del Palau, en una actuació que es va enregistrar en directe i va donar lloc a la publicació del treball discogràfic "Port Bo al Palau".

El concert del conegut grup d'havaneres Port Bo, que va tenir lloc el 6 de juny del 2005 al Palau de la Música Catalana de Barcelona, va ser inclòs en l'XI Temporada de Concert de Tarda i va ser la primera vegada que l'havanera entrava en la programació estable del Palau.

Els quatre components de Port Bo (el tenor Francesc Ramon, el segon tenor Alfons Carreras, el baríton Irineo Ferrer i el baix Carles Casanovas, també a la guitarra i la direcció musical) van actuar acompanyats per Joan Furió a la guitarra, per Antoni Mas al piano i per Antoni Gadea a la percussió.

L'actuació es va dividir en dues parts i va incloure temes com "Divertimento", de Xavier Montsalvatge; "Tornaré", de Josep Lluís Ortega Monasterio, i "Tango", d'Isaac Albéniz, a més d'un recull d'havaneres clàssiques des dels orígens del gènere fins a l'actualitat.

El grup Port Bo va néixer l'any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre "Calella de Palafrugell i les havaneres". Impulsor de la cantada  de Calella de Palafrugell, ha participat en totes les edicions i també és present en les altres cantades més importants de Catalunya. A més, ha cantat havaneres en ciutats com Sant Sebastià, Bilbao, Madrid, Valladolid, Mallorca, Perpinyà, Luxemburg, Amsterdam, Zuric, Hessel i l'Havana. Durant les diferents etapes del grup, Port Bo ha enregistrat més d'una vintena de discos amb repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella.

 

tv3.cat/33

Anar al contingut