El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demana discreció i sentit d'estat en els preparatius del referèndum

Cuixart ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" després que Marta Rovira, d'ERC, apuntés públicament que es podrien contractar aturats per a l'organització
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural

Jordi Cuixart ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, que el debat sobre el referèndum no s'ha de fer als mitjans de comunicació i que cal molta discreció i més sentit d'Estat en tots els preparatius.

Cuixart ha destacat: "El que demanem també és que hi hagi aquest sentit d'Estat i, en aquest sentit, fer un toc d'alerta perquè la gent del carrer no entén segons quines declaracions d'uns i d'altres i que s'hagin de fer d'aquesta manera pública."

A Marta Rovira, secretària general d'ERC, ja li va demanar més discreció la portaveu del govern, Neus Munté, ahir al migdia. Aquest episodi se suma a algunes tensions i desavinences entre els socis de govern i, a la tarda, el president Carles Puigdemont va convocar una cimera a Palau per abordar els preparatius de la fase decisiva pel referèndum.

Va ser una reunió de dues hores a la Casa dels Canonges, que no s'havia fet pública prèviament, on van assistir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el vicepresident del govern, Oriol Junqueras; el conseller d'Exteriors, Raül Romeva; el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, i la portaveu Marta Rovira. I per part de la CUP, les diputades Anna Gabriel i Mireia Boya, i el portaveu del secretariat, Quim Arrufat.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Jordi Cuixart, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

Barcelona, 12 d'abril del 2017

ÀUDIOS RELACIONATS