El president de les Canàries, Paulino Rivero, denuncia que l'Estat tracta la seva comunitat com si fos una colònia

Rivero ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el govern del PP només vol tapar la boca als ciutadans canaris per impedir que votin en una consulta sobre les prospeccions petrolieres.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el president del govern de les Canàries, Paulino Rivero, ha denunciat que l'Estat tracta la seva comunitat com si fos una colònia. Paulino Rivero, de Coalició Canària, ha comparat el tracte que ha rebut el seu govern amb el que es dispensava al segle XIX a les antigues colònies espanyoles, on bàsicament s'anava a extreure recursos naturals. Paulino Rivero considera que "del que ara es tracta és de silenciar la veu del poble, posar un esparadrap als ciutadans Els canaris no admetem, no volem, no tolerem i no consentirem un tracte colonial com el que ens està donant el govern espanyol". 

És per això que el president canari ha advertit el govern espanyol de la propietat dels recursos naturals. Paulino Rivero ha destacat que aquesta posició del govern espanyol és "un caprici, aquesta obstinació per veure si hi ha petroli. Que sàpiguen que, si en trobessin, això és un recurs dels canaris i fàcilment no els permetrem que es lucrin, que ens usurpin un recurs que és nostre".

El president canari ha assegurat que el seu govern no renuncia a fer la consulta, ara suspesa pel Tribunal Constitucional, però mentre el Tribunal no es pronuncia s'està fent a les Canàries una gran enquesta per saber què pensen els ciutadans de les prospeccions petroleres que Repsol ja ha començat a fer a les costes canàries.

El màxim dirigent canari no descarta que, si, finalment, es tira endavant la consulta, l'Estat també presenti una querella contra les autoritats canàries, igual que ha fet a Catalunya.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut