El president de la Generalitat, José Montilla, confirma que les eleccions es faran en diumenge

El president de la Generalitat assegura que el PSC guanyarà les eleccions i les enquestes explicant més el que han fet i el que pensen fer.

El president de la Generalitat, José Montilla, descarta que les eleccions catalanes se celebrin en jornada laborable i assegura que es tornaran a fer en diumenge, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes. Sobre la possibilitat que els comicis es convoquin pel 28 de novembre coincidint amb el partit Barça-Madrid, el cap del govern català ha explicat que no hi veu impediment: "És un dia com un altre. La gent pot anar a votar i després anar al futbol". Montilla ha dit que la decisió sobre la data definitiva de les eleccions, la farà pública aquesta mateixa setmana.

El president de la Generalitat es mostra confiat en la victòria del PSC, encara que els sondejos donen el triomf a CiU. "Guanyarem les eleccions i guanyarem a les enquestes. Ho farem treballant d'aquí a les eleccions, explicant més que el que hem fet i, especialment, el que volem fer pel futur del nostre país, davant de les incerteses que hi ha i de les propostes que porten a un carreró sense sortida que fan altres". En aquest sentit, Montilla ha criticat l'actitud del líder de CiU, Artur Mas, a qui ha formulat una sèrie de preguntes. "El senyor Mas què vol? Vol la independència? Sabem que Oriol Pujol, Felip Puig i altres noms de la seva candidatura sí la volen però no sabem el que vol ell. Com ho vol aconseguir? El concert?, quan?, d'aquí a dos anys?, diu, amb qui?, amb Rajoy? Per què a la vegada està demanant eleccions i que plegui Zapatero. Pensa que amb el PP ho podrà fer?"

El president Montilla ha remarcat la necessitat que "en el govern d'Espanya hi hagi algú que no tingui posicions anticatalanes, dic jo, perquè si algú diu que aconseguirà el concert amb Mariano Rajoy de president, doncs, que ho expliqui, si pensa que això és possible. I com ho farà el concert?, modificant la Constitució? Amb qui ho farà?".

José Montilla ha negat que Luís García "Luigi", implicat en el cas Pretòria, continuï pagant les quotes de militant del PSC, com ha dit avui a El matí de Catalunya Ràdio l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, també processat en aquest cas. Sobre "Luigi", el president de la Generalitat ha assenyalat que: "Fa una dècada que va deixar de ser militant. Se'l va apartar en el seu moment. Si ja no està afiliat, com ha de pagar la quota? En absolut". Montilla ha afegit que Muñoz no va fer cas al partit: "Sabia que no havia de freqüentar aquestes amistats. Amb això ho dic tot".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut