Premi Cerverí
Premi Cerverí
Premis

El Premi Cerverí 2020 a la millor lletra de cançó en català, per a Ginestà

La votació popular per triar la millor lletra de cançó editada durant el 2019, organitzada per la Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat i la revista Enderrock, ha triat, amb el 49,4% dels vots, "Estimar-te com la terra", del grup Ginestà.

Els vots dels oients, han determinat  que aquest any la cançó guanyadora sigui l'escrita pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, Ginestà. El jurat, format pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; el director del programa "Els experts" d'iCat, Albert Miralles, i el director del programa d'iCat "Independents", Josep Martín, la cap de continguts digitals del Grup Enderrock, Eli Egea; el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, i amb Xavier Salvà, cap de Promocions i Disseny Musical de Catalunya Ràdio, -que hi ha actuat de secretari-, han designat el guanyador final del Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català 2020 a la banda Ginestà per "Estimar-te com la terra".

El premi a la millor lletra de cançó editada en català es lliurarà durant la gala dels Premis Prudenci Bertrana, aquesta nit, a l'Auditori de Girona. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, serà l'encarregat de llegir el veredicte del Premi Cerverí 2020 a l'acte de lliurament.

Els oients han pogut votar les cançons finalistes des del 20 de juliol fins al 13 de setembre a través del web de Catalunya Ràdio.

El Premi Cerverí a la cançó amb la millor lletra en català de la temporada ha tingut vuit finalistes aquesta edició:

 

 

 

  • Univers - Ferran Palau. Del disc "Kevin".

 

 

  • Ai on va l'à - Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Del disc "Nocturns de vetlla i revetlla".

 

 

  • I què - Nico Roig. Del disc "Yo siempre sueño que sí".

 

 

El premi a la millor lletra de cançó editada en català es lliurarà durant la gala dels Premis Prudenci Bertrana, el 17 de setembre a l'Auditori de Girona. Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d'assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i LletrA, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996.

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any natural. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista Enderrock faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut