El "Popap" inicia la segona fase d'"El monument favorit dels catalans" amb els 12 finalistes  

Avui, 20 de març, es posa en marxa la segona fase del concurs popular per triar la icona patrimonial del país del 2019, d'entre una llista de 12 monuments, que s'ha fet pública al programa de Catalunya Ràdio.

El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, i Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, han fet públics els 12 monuments finalistes del concurs "El monument favorit dels catalans". Comença, així, la segona fase de la competició popular per decidir quina és la icona patrimonial de Catalunya del 2019, que enguany arriba a la quarta edició.

Els dotze finalistes són la Sagrada Família, el monestir de Santa Maria de Ripoll, la Fundació Joan Miró, el Castell Monestir d'Escornalbou, la Roca dels Moros de Cogul, el jaciment arqueològic de l'Esquerda de Roda de Ter, la Basílica de Santa Maria del Mar, el monestir de Sant Pere de Galligants, la fortalesa de Salses, el conjunt monumental de Gerri de la Sal, el conjunts monumental de Cervera i la plaça de l'Església d'Horta de Sant Joan. Els concursants poden votar la seva opció preferida des d'avui a través del web sapiens.cat/monumentfavorit.

En aquesta segona fase, els concursants hauran de triar quatre semifinalistes, que es donaran a conèixer al "Popap" el dia 27 de març i que s'enfrontaran entre ells en dues semifinals: la primera, entre els dies 27 de març i 3 d'abril i, la segona, entre els dies 3 i 10 d'abril. La fase final entre els dos guanyadors d'aquestes dues semifinals es disputarà del 10 al 17 d'abril. La gran final es farà el mateix 17 d'abril, en directe, al programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio.

 

Instagram "stories" i bonus "Popap"

Un dia abans del final de cada fase del concurs s'obrirà una enquesta al "Popap" en què els monuments que s'enfronten a les semifinals i a la final es veuran les cares. L'enquesta començarà a les 13.30 del dia anterior del final de cada una d'aquestes fases i acabarà 24 hores després (a les 13.30 del dia en què es tanca la fase). L'enquesta es vehicularà al perfil d'Instagram del programa, mitjançant l'Instagram "stories".

El monument guanyador de l'enquesta rebrà el bonus "Popap", 2.000 vots extra que se sumaran als aconseguits al web del concurs. En el cas de la gran final, aquest bonus serà de 3.000 vots.

En el cas de la primera semifinal, l'enquesta s'obrirà a les 13.30 del 2 d'abril i es tancarà a les 13.30 del 3 d'abril. En el cas de la segona semifinal, l'enquesta s'obrirà a les 13.30 del 9 d'abril i es tancarà a les 13.30 del 10 d'abril. I en el cas de la gran final, l'enquesta s'obrirà a les 13.30 del 16 d'abril i es tancarà a les 13.30 del 17 d'abril.

Els resultats se sabran en directe al programa. Un cop tancada l'enquesta, els resultats finals seran visible als destacats del perfil d'Instagram del programa.

La primera edició del concurs la va guanyar la Seu Vella de Lleida; la segona, el castell de Cardona i, la tercera, el guanyador va ser el monestir de Santa Maria de Vallbona, que es va imposar amb 40.298 vots al Monestir de Sant Pere de Rodes, que en va obtenir 31.054.

El programa "Popap" s'emet de dilluns a divendres, de 13.00 a 14.00.

 

#JoProposo

 

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

Anar al contingut