El Parlament i la CCMA signen un conveni per a la difusió del 40è aniversari del restabliment de la cambra catalana

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, han signat avui un conveni de col·laboració per contribuir a la difusió dels principis i funcions del Parlament amb motiu del 40è aniversari del seu restabliment.

Roger Torrent i Núria Llorach, durant l'acte de signatura del conveni entre el Parlament de Catalunya i la CCMA.
Roger Torrent i Núria Llorach, durant l'acte de signatura del conveni entre el Parlament de Catalunya i la CCMA.

Durant l'acte, Roger Torrent ha recordat que "vam recuperar aquesta institució de les mans del feixisme fa 40 anys per posar-la al servei de la ciutadania del país, i creiem que és una efemèride que cal recordar i posar en valor". És per això que el president ha mostrat la seva satisfacció per l'acord amb la CCMA per la "difusió de la tasca del Parlament" i per "explicar aquests 40 anys d'història". "Per la democràcia són imprescindibles els mitjans de comunicació, ajuden a fer que els parlaments i les institucions en general tinguin parets de vidre", ha afegit.

En la seva intervenció, Núria Llorach ha destacat el "seguiment informatiu constant" que han fet els canals de la Corporació, des de la seva creació l'any 1983, de l'activitat del Parlament, "en totes les etapes". La vicepresidenta de la CCMA ha recordat alguns programes històrics, ha ressaltat també la funció d'anàlisi de les claus de l'actualitat parlamentària, i ha expressat el suport a la difusió del 40è aniversari, que tindrà com a "peça més important" un documental de producció pròpia de Televisió de Catalunya sobre "La història intermitent del Parlament de Catalunya", dirigit i presentat per Antoni Tortajada.

Altres accions que es duran a terme en el marc d'aquest conveni són la transmissió en directe pels canals de la CCMA de l'acte central de la commemoració, dilluns, 7 de setembre, que homenatjarà els diputats de totes les legislatures, i el de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament, que enguany s'atorga als professionals del sistema de salut, el dijous 10 de setembre. Dimarts que ve, dia 8, TV3 oferirà una entrevista institucional al president Torrent que farà el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis des del Parlament. I el dissabte 12, el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio emetrà un reportatge amb entrevistes a Roger Torrent i altres testimonis que acostaran els oients al dia a dia de la cambra.

La signatura del conveni ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, així com de Rita Marzoa i Armand Querol, membres del Consell de Govern de la CCMA, i Andreu Martínez, director d'Estratègia i Recursos Humans de la CCMA.

 

ccma.cat

Anar al contingut