El nou conseller de Benestar Social anuncia que el govern elaborarà una llei catalana de dependència

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller Josep Lluís Cleries creu que negociant amb el govern central i amb una nova llei es podran gestionar millor els recursos per als més necessitats.

El nou conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat que una de les seves prioritats serà elaborar una normativa pròpia per gestionar de manera més eficaç la llei de dependència.
En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Cleries ha criticat la gestió econòmica que s'ha fet al departament amb els governs del tripartit. "A mi el que em dol més, a part dels números vermells, són els números vermells que té el departament amb moltes famílies i amb moltes persones. Perquè jo aquests anys he sentit parlar molt de drets socials, però el dret social només el tens quan l'exerceixes, quan t'arriba."
El conseller ha recordat que estem parlant d'una matèria en què la Generalitat té competències exclusives, i per això ha avançat que posarà en marxa una llei de dependència pròpia per gestionar millor les ajudes: "Farem, encara que això requereix un temps, una normativa pròpia de Catalunya, perquè amb això tenim competència exclusiva; i si hem volgut autogovern, precisament amb el tema d'atendre les persones i atendre les persones que més ho necessiten, doncs no podem quedar endarrere. I per tant això ho hem d'estructurar d'una forma molt més àgil, molt més eficaç, amb els recursos que tinguem."
Josep Lluís Cleries veu que hi ha aspectes de la llei actual que cal modificar ja que no preveuen les especificitats dels territoris. "Un dels errors que té l'aplicació de la llei és que l'estat paga la mateixa ajuda a Catalunya que a una altra comunitat, i a Catalunya aquest servei és més car. Per què? Perquè el nivell de vida és més car. Doncs tot això s'ha de renegociar."

Anar al contingut