Albert Segura.
Albert Segura.

El negoci dels menjadors escolars, a "Solidaris"

Dissabte, 15 de desembre, a les 22.05, el programa "Solidaris", amb Albert Segura, des de l'escola Sesmon de Santa Maria d'Oló, posa el focus en un gran negoci que va molt més enllà d'omplir la panxa dels escolars.

La gestió dels menjadors escolars confronta la Generalitat i les associacions de mares i pares pel nou decret de menjadors escolars que impulsa l'executiu català i que, segons aquestes alerten, mercantilitzarà l'espai del migdia a l'escola. Es tracta d'un negoci de més de 400 milions d'euros, en mans de només set grans empreses de càtering, mentre que a les petites, de proximitat i ecològiques, els en queda una part residual.

Fregits, arrebossats, congelats i precuinats, brioxeria industrial, carn picada de quarta gamma... Aquesta tercera part de la jornada escolar hauria de servir per promoure els hàbits saludables, com una inversió de futur, però les cuines han desaparegut de les escoles, alhora que augmenten l'obesitat infantil i la diabetis precoç, així com la pobresa infantil. Per contra, Pirineus enllà, l'espai del migdia a l'escola es considera temps educatiu, pedagògic, i és universal i gratuït.

Demà, 14 de desembre, a les 22.05, "Solidaris", amb Albert Segura, parlarà del negoci dels menjadors, una necessitat que va més enllà d'omplir panxes, des del menjador de l'escola Sesmon, de Santa Maria d'Oló (Moianès), amb Ester García, directora de l'escola; Laia Roca, dietista i nutricionista, i Teresa Solé i Ruth Fernández, del Consell Comarcal del Moianès.

El programa també debatrà sobre el nou decret de menjadors escolars que vol impulsar la Generalitat amb Ramon Simon, director d'Atenció i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament; Belén Tascón, presidenta de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya; Nani Moré, directora de Menjadors Ecològics i membre del grup impulsor de SOS Menjadors, i Jaume Aguilar, membre del grup coordinador de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

El programa "Solidaris" s'emet els dissabtes, de 22.05 a 23.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris

 

 

Anar al contingut