"El mur de Trump", diumenge, 21 de gener, a "30 minuts"

Diumenge, 21 de gener, a les 21.55, "30 minuts" estrenarà la producció aliena "El mur de Trump" que, coincidint amb l'arribada de Trump, ara fa un any, a la Casablanca, analitzarà com està posant en marxa els seus controvertits plans d'expulsió d'immigrants.

Dissabte, 20 de gener, farà un any que Donald Trump va començar a exercir la presidència dels Estats Units d'Amèrica. Donald Trump va basar la seva campanya com a candidat a president en una promesa: fer tornar a Mèxic milions d'immigrants sense papers.

Ara, quan es compleix el primer any del seu mandat, descobrim com el president nord-americà està posant en marxa els seus controvertits plans d'expulsió d'immigrants.

És a través de la periodista de la BBC Hilary Andersson que veurem les conseqüències que està tenint sobre la població immigrada irregular la promesa que Trump va fer al seu electorat. Andersson ha anat a buscar les famílies immigrants dividides per les detencions, i els fills dels pares detinguts, que han quedat absolutament desemparats arran de l'aplicació d'aquestes mesures extremes.

Als Estats Units, cada cop més persones afirmen que aquestes polítiques de Trump estan dividint Amèrica. "El mur de Trump" també recull les veus d'aquells que donen suport a les deportacions i acompanya l'acció de la policia d'Arizona, que, quan es fa de nit, persegueix i deté els immigrants que, tot i que saben el futur que els espera, s'atreveixen a entrar sense permís a la fortalesa que Trump està construint.

Un reportatge de Hilary Andersson
Producció: BBC Panorama

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 19 de gener del 2018

Anar al contingut