El moviment pacifista Lokarri celebra el pas dels presos d'ETA i assegura que n'hi haurà més

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el coordinador de l'entitat reclama al govern espanyol que no es quedi de braços plegats i afirma que la dissolució de la banda terrorista encara està lluny.

El moviment pacifista Lokarri, una de les entitats que participa en el procés de pau a Euskadi, celebra el pas que han fet els presos d'ETA i assegura que n'hi haurà més. De tota manera, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Marta Romagosa, el coordinador de Lokarri, Paul Ríos, ha advertit el govern espanyol que tots aquests passos han d'anar acompanyats d'un gest de l'executiu de Rajoy: "Jo crec que si amb aquest pas que s'ha fet i amb els que es puguin fer en el futur, tant de bo que el govern entengui que també ha de col·laborar i contribuir en aquest procés de pau, que no pot mantenir-se impassible com si no anés amb ell."
 
Paul Ríos ha admès que ETA encara està lluny de dissoldre's i desarmar-se definitivament, però ha assegurat que estan oberts al diàleg, tot i que no de manera gratuïta: "La dissolució, la veig més llunyana, crec que cal cobrir etapes intermèdies. Per part del govern, hauria d'explicar molt millor què estaria disposat a fer en el cas que ETA es dissolgui. No caiguem en aquesta qüestió que fa anys es deia que amb el final de la violència es canviarien determinades polítiques, i el final de la violència ha arribat i no s'han canviat."
 
El coordinador de Lokarri, que demana paciència, s'ha mostrat optimista perquè el procés de pau a Euskadi està més consolidat.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut