Interior del Mobile World Congress
Interior del Mobile World Congress

El Mobile World Congress, a TV3 i Catalunya Ràdio

Aquest dilluns 28 de juny torna a Barcelona la fira que s'ha convertit en el referent mundial de la tecnologia mòbil, el Mobile World Congress, i tant TV3 com Catalunya Ràdio en faran un ampli seguiment per conèixer en primera persona les novetats i els reptes del sector

Entre el 28 de juny i l'1 de juliol, el Mobile World Congress torna a escena. Tot i que alguns dels grans fabricants no hi tindran estand físic a causa de la pandèmia, continua sent el referent mundial d'aquest sector. En qualsevol cas, hi seran de manera virtual. I juntament amb aquests, ponents internacionals de prestigi que enguany posaran sobre la taula preocupacions que inquieten cada vegada més aquesta indústria.

La cobertura per part de TV3 començarà diumenge amb tots els actes previs que es fan a mode de tret de sortida. Dilluns el programa "Els matins", presentat i dirigit per Lídia Heredia, farà el seguiment de la inauguració en directe, i el 324, a més de l'acte que obre la fira, n'estarà pendent al llarg del dia per conèixer les principals línies d'actuació del sector.

Durant la setmana, TV3 té previst oferir les principals novetats del congrés. En aquest sentit, una de les línies que se seguirà són les millores que suposa la introducció del 5G per a la transmissió mòbil pel que fa als grans volums de dades de forma immediata i sense retard.

De fet, al "TN migdia" del dilluns 28 de juny es farà una entrevista enregistrada en directe amb una persona situada a distància però que serà present a plató mitjançant un holograma virtual, un element innovador gràcies a la tecnologia mòbil disponible ja a hores d'ara.

En l'àmbit del 5G, la CCMA participa en un projecte liderat pel Govern de la Generalitat que mostra com serà la mobilitat del futur i que es presentarà dilluns al MWC.

Catalunya Ràdio dedicarà els seus programes més tecnològics a seguir de prop els aspectes més destacats de la fira. Així, el programa "Revolució 4.0", dirigit i presentat per Xantal Llavina, parlarà aquest diumenge 27 amb Eduard Martín, responsable del programa 5G del Mobile World Capital, per fer una valoració de l'edició d'aquest any després que l'any passat es va haver d' anul·lar per la pandèmia. El Mobile aspira a viure una edició amb novetats importants, que siguin el preàmbul de l'edició del 2022, que s'espera que ja sigui plenament normalitzada.

Quant al "Popap", dirigit i presentat per Mariola Dinarès, emetrà tres programes in situ dedicats a un aspecte destacat tant pel que fa a la fira com al 4YFN, la plataforma centrada en negocis tipus start-up. Dilluns 28, el programa serà a la inauguració i s'endinsarà en el món de d'aquesta tipologia d'empreses. Amb entrevistes a Dani Marco, Director General d'Innovació i Economia Digital i Pere Duran, Director del 4YFN. També parlaran Chema Alonso, director de dades i de consum digital de Telefònica, i l'expert en dispositius mòbils i gadgets Marc Corredera.

Dimarts 29 serà el dia de les tecnologies de la salut. Amb entrevistes a Neus Domènech Oller, màster en e-Health i tecnologies de la comunicació i gestió sanitària per la Universitat Ramon Llull, i Anna Maiques, consellera delegada de Neuroelectrics, cofundadora de Starlab.

Dimecres 30 serà l'hora de parlar del futur amb Carme Artigas, secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, per conèixer els plans del govern espanyol en la transformació digital. Amb Àlex Puig, fundador i director de Caelum Labs, es comentarà com innovar en temps d'incertesa i amb Carlos Grau, CEO del Mobile World Capital Barcelona, es farà el balanç de l'edició.

A més, "La nit dels ignorants" entrevistarà, el diumenge 27, Cristina Colom, directora del Digital Future Society del Mobile World Capital. El director i presentador del programa, Xavier Solà, comentarà amb ella les noves tendències d'enguany, la bretxa digital i els reptes de sostenibilitat del sector.

"El matí de Catalunya Ràdio", després d'haver entrevistat John Hoffman, conseller delegat de GSMA, per saber de primera mà les principals novetats, té previstes, des de dilluns a primera hora, diverses connexions per viure en directe la jornada inicial d'obertura del saló. La resta de la setmana, es farà ressò de totes les novetats que s'hi presentin.

Per part dels serveis informatius, tant el "Catalunya migdia" com el "Catalunya mit" i  l'emissora Catalunya Informació hi seran presents, tant el dia de la inauguració com els dies posteriors, per anar explicant tot el que doni de si aquesta cita tecnològica mundial.

tv3.cat

catradio.cat
Anar al contingut