Una imatge de la pel·lícula "El meu germà persegueix dinosaures"
Una imatge de la pel·lícula "El meu germà persegueix dinosaures"
Premis

"El meu germà persegueix dinosaures", amb participació de TV3, nominada al Premi del Públic Jove de l'Acadèmia del Cinema Europeu 2020

La pel·lícula "El meu germà persegueix dinosaures", amb la participació de TV3, ha estat nominada al Premi del Públic Jove de l'Acadèmia del Cinema Europeu (EFA Young Audience Award). "La meva setmana extraordinària amb la Tess" i "Rocca Changes the World" completen el trio d'obres nominades, que el 26 d'abril votaran adolescents de 69 ciutats europees.

"El meu germà persegueix dinosaures" és una coproducció italoespanyola, dirigida per Stefano Cipani, que té per protagonistes Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese i Rossy de Palma. Estrenada el setembre del 2019 a Itàlia, és una comèdia que es basa en el best-seller del mateix títol de Giacomo Mazzariol, "Mio fratello rincorre i dinosauri".

L'argument segueix la mirada del Jack, un nen de cinc anys que està molt content perquè tindrà un germà petit. Quan neix el Gio, els seus pares li diuen que és especial, fet que, per ell, vol dir que serà un superheroi. A poc a poc anirà entenent que serà diferent dels altres, però sense superpoders. Fins que descobreix que té síndrome de Down i el seu entusiasme inicial es va convertint en rebuig i vergonya quan arriba a l'adolescència. Però passen els anys complicats i es va adonant que no anava tan equivocat, que el Gio potser sí que és un superheroi o, en tot cas, el seu millor amic.

La pel·lícula "El meu germà persegueix dinosaures" ha estat nominada al Premi del Públic Jove juntament amb "La meva setmana extraordinària amb la Tess", dirigida per Steven Wouterlood, i "Rocca Changes the World", de Katja Benrath. Aquest guardó, que s'entrega des del 2012, passa per diferents fases de selecció. Un cop escollides les nominades, l'Acadèmia del Cinema Europeu convidarà un públic adolescent d'entre 12 i 14 anys de 69 ciutats d'arreu d'Europa (d'entre les quals, Barcelona, València, la Corunya, Madrid i Sevilla) a formar part del jurat internacional que decidirà quina s'endú el premi. Serà el 26 d'abril, dia en què podran veure simultàniament les tres pel·lícules i votar per la guanyadora.

 

Fitxa tècnica i artística

"El meu germà persegueix dinosaures" és una producció de Neo Art Producciones (Espanya) i Paco Cinematografica S.R.L. (Itàlia), amb la participació de TV3 i el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC), 2019.

Director: Stefano Cipani
Guionistas: Fabio Bonifaci, amb la col·laboració de Giacomo Mazzariol
Director de fotografia: Sergi Bartroli
Compositor: Lucas Vidal
Directora d'art: Ivana Giargulo
Muntador: Massimo Quaglia
Vestuari: Gemma Mascagni
Maquillatge: Francesca Lodoli
Perruqueria: Luca Pompozzi
So: Antonio Barba
Productors: Arturo Paglia, Isabella Cocuzza, Antonia Nava
Directors de producció: Mario Mazzaroto, Sandra Forn
Intèrprets: Alessandro Gassman, Isabella Ragonese, Rossy de Palma, Francesco Ghegi, Lorenzo Sisto, Arianna Becheroni, Roberto Nocchi, Ivan Sánchez, Pepa López, Gea Dall'Orto, Mariavittoria Dallasta, Edoardo Pagliai, Saul Nani, Gabriele Scopel.

 

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut