"El matí de Catalunya Ràdio" s'emetrà des de l'Hospital Sant Joan de Déu

El programa estarà dedicat als nens i joves que hauran de passar les festes ingressats en aquest centre, amb entrevistes, actuacions musicals i regals. Manel Fuentes conversarà al mateix hospital amb l'exentrenador del Barça, Johan Cruyff.
El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, es farà demà dijous, dia 23, des de l'Hospital Sant Joan de Déu, al costat dels nens i joves que hi ha ingressats. El programa realitzarà diferents connexions amb el Tió Solidari que se celebra a la plaça de Catalunya de Barcelona i també farà cagar un tió més petit a l'hospital, amb obsequis i regals per als nens que hi ha internats en aquest centre.

Durant aquest programa especial hi haurà entrevistes, tertúlies, actuacions musicals i jocs. Manel Fuentes entrevistarà el director general de l'Hospital Sant Joan de Déu, Manuel del Castillo, que explicarà les característiques i els plans de futur del centre. Després de la tertúlia d'actualitat, Manel Fuentes tindrà com a convidat l'exentrenador del F. C. Barcelona Johan Cruyff, tot un símbol del club blaugrana que encapçala una fundació també dedicada en gran part a l'àmbit dels joves.

El matí de Catalunya Ràdio parlarà amb Pau Freixas, director de la sèrie "Polseres vermelles", que s'estrenarà el mes que ve a TV3 i que està basada en l'experiència de l'escriptor i guionista Albert Espinosa, que durant la infància i l'adolescència va passar més de deu anys ingressat en hospitals. A continuació hi haurà una taula rodona amb la participació d'adolescents malalts i familiars.

Tampoc no faltaran els pallassos. Dos representants de l'organització Pallapupes faran una demostració de la feina diària que aquest col·lectiu fa als diferents centres hospitalaris. L'associació Ressò protagonitzarà una sessió de musicoteràpia, que serveix de rehabilitació i tractament a través de la música. El grup Manel estrenarà en directe la nadala "25 de gener" i els Gossos cantaran un dels seus temes per acabar el programa.

El matí de Catalunya Ràdio s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a les dotze del migdia.

Tió Solidari

Un cop acabi El matí de Catalunya Ràdio, els programes Tot és molt confús, amb Pere Mas, i El secret, amb Sílvia Cóppulo, agafaran el relleu en aquesta jornada solidària de la Ràdio Nacional de Catalunya i seran en directe des de la plaça de Catalunya de Barcelona, on se celebrarà la tercera edició del Tió Solidari. Un tió gegant ple de sorpreses convidarà els nens durant tot el dia a recuperar una de les tradicions nadalenques més catalanes amb un objectiu benèfic: recollir aliments per a les famílies més necessitades. Com en edicions anteriors, Catalunya Ràdio, el Banc dels Aliments, els supermercats Bonpreu i Esclat i la cooperativa Abacus, sumen esforços en una acció solidària per als menys afavorits.

El Tot és molt confús tindrà com a convidats alguns dels protagonistes del musical "Gerónimo Stilton" que interpretaran cançons de l'obra. Pere Mas també portarà al programa el meteoròleg Tomàs Molina i la periodista que segueix la Fórmula 1 per TV3, Laia Ferrer. Tomàs Molina, que ja va fer l'especial de les campanades de Cap d'Any per TV3, donarà consells a Laia Ferrer, que aquest any serà l'encarregada de fer-ho des de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, juntament amb Jordi Ríos, el Puyol del "Crakòvia".

A la tarda, Sílvia Cóppulo serà al costat del Tió Solidari per fer un programa ple de personatges famosos com Aina Clotet, una de les protagonistes de la sèrie "Infidels" de TV3, el pallasso Tortell Poltrona, Dyango i Marina Rossell, que cantaran en directe des de l'estudi mòbil de Catalunya Ràdio, el màgic Andreu, Xavier Trias, la jutge i cantant Aracel·li Aiguaviva, l'especialista en cultura popular Jan Grau, i Andrea Motis, tota una institució del jazz.

Tot i que la festa central és demà dijous, des del 4 de desembre es pot participar en aquesta iniciativa solidària. Les persones que hi vulguin col·laborar poden adquirir participacions d'un euro a qualsevol supermercat Bonpreu i Esclat, i als establiments de la cooperativa Abacus. Aquestes participacions es transformaran després en queviures que el Banc dels Aliments repartirà entre els més desfavorits.

L'any passat, el Tió Solidari que fomenta Catalunya Ràdio va recollir 50 tones d'aliments.

catradio.cat/mati

DOCUMENTS RELACIONATS