"El matí de Catalunya Ràdio" a Sueca
"El matí de Catalunya Ràdio" a Sueca

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet dilluns en directe des Sueca, València, per recordar la figura de Joan Fuster, mort fa 25 anys

Dilluns, 19 de juny, Mònica Terribas farà "El matí de Catalunya Ràdio" des de l'Espai Fuster de Sueca, on participaran tres consellers de cultura dels Països Catalans, especialistes en l'obra de Fuster i hi haurà actuacions musicals de diversos grups valencians.

A dos quarts de nou, el programa dedicat a l'escriptor valencià, començarà amb una taula rodona amb tres consellers de Cultura dels Països Catalans; Vicent Marzà, conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana; Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Fanny Tur,  consellera de Cultura del Govern Balear, que també conversaran amb  Francesc Pérez Moragón, amic personal de Joan Fuster. Tots quatre glosaran la figura del poeta, escriptor i assagista valència nascut a Sueca, a la comarca de la Ribera Baixa, el 23 de novembre de 1922,  i que va morir a la mateixa població el 21 de juny de 1992.

A partir de les 10,  Borja Penalba, Mireia Vives, Andreu Valor i Berta Íñiguez, interpretaran la cançó "Criatura dolcíssima", composta per Lluís Llach sobre una poesia de Joan Fuster.

Més tard, el programa parlarà del llegat d'aquest intel·lectual valencià amb Antoni Furió, catedràtic d'Història Medieval a la Universitat de València i responsable de l'edició de les obres completes i la correspondència de Joan Fuster;  Carme Gregori, professora de Literatura Catalana contemporània per la Universitat de València,  especialista en l'obra de Joan Fuster i autora del llibre: "Anotacions al marge. Els aforismes de Joan Fuster"; Salvador Ortells, director de l'Espai Joan Fuster, i Maria Isona, coordinadora de grup  Reconstruint Fuster, un col·lectiu de persones joves interessades en la figura de l'escriptor de Sueca. Autor, d'entre moltes altres obres, de "Nosaltres, els valencians."

Després hi haurà les actuacions musicals d'Aspencat que interpretaran la peça "Música naix de la ràbia", i "El diluvi" que interpretaran Deixa'm que et conte.

El programa també debatrà sobre l'estat de la música al País Valencià  amb Mireia Vives, cantant; Kiku Tur, cantant d'Aspencat; Andreu Ferrer, baixista d'"El Diluvi", i Panxo, cantant de ZOO.

Al voltant de dos quarts de dotze, Mònica Terribas parlarà amb Empar Marco, periodista i ara  directora general de la Societat de Mitjans de Comunicació Valencians. Marco també va ser corresponsal de TV3 al País Valencià.

Per acabar hi haurà l'actuació musical del grup ZOO que faran la composició "Correfocs".

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, des de les sis del matí fins a la una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

Anar al contingut