Laura Rosel
Laura Rosel, realitzadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

"El matí de Catalunya Ràdio" posa el focus en els 90 anys de la proclamació de la Segona República

Aquest dimecres, a "El matí de Catalunya Ràdio", Laura Rosel farà un especial fora de l'estudi pels 90 anys de la proclamació de la Segona República, amb Ada Colau, Pere Aragonès i tot un seguit d'historiadors. També entrevistarà la consellera de la Presidència, Meritxell Budó

A les 07.40, "Les veus de la Covid", espai en què es parlarà de l'evolució de la pandèmia amb Pere Domingo, infectòleg i coordinador d'Hospitalització Covid de l'Hospital de Sant Pau.

De 08.00 a 11.00 el porgrama posa el focus en l'efemèride dels 90 anys de la proclamació de la Segona República, un dels referents històrics de la nostra democràcia actual. El programa s'emet des del Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat i els continguts són:

A les 08.30, entrevista a Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

A les 08.45, passejada des de l'Ajuntament fins al Palau de la Generalitat de Laura Rosel acompanyada de Toni Soler, periodista i productor de televisió. Autor del guió de la pel·lícula "14 d'abril: Macià contra Companys".

A les 08.55, entrevista a Pere Aragonès, vicepresident amb funcions de president, conseller d'Economia i coordinador nacional d'ERC.

A les 09.15, "Taula de debat" amb Toni Soler, periodista i productor de televisió; Enric Calpena, periodista i historiador, director i presentador del programa "En guàrdia!" a Catalunya Ràdio; Xavier Domènech, historiador i exdiputat d'En Comú Podem al Congrés, i Teresa Abelló, professora d'Història a la UB, membre del Grup d'Estudis d'Història de la Cultura i dels Intel·lectuals.

També hi haurà una entrevista de Dani Gómez a l'exalcalde d'Eibar Miguel de los Toyos, renebot del regidor socialista que va proclamar la Segona República a la ciutat. Eibar va ser la primera ciutat que va alçar la bandera tricolor, la matinada del dimarts 14 d'abril del 1931, a dos quarts de set del matí.

A les 09.50, entrevista a Meritxell Budó, consellera de la Presidència. I a continuació, seguirà de la taula de debat.

A les 10:30, passejada des del Palau de la Generalitat fins a la Rambla de Laura Rosel, acompanyada de Josep Maria Solé i Sabaté, catedràtic d'Història Contemporània a la UAB i col·laborador del programa "En guàrdia!"

A les 10.40, "Dives", una combinació galàctica que ens fa entrar en un món molt especial i original, amb Jaume Sisa i Pau Riba.

A les 11.07, tornada a l'estudi per parlar de tota l'actualitat televisiva amb Santi Villas; Tono Hernàndez, director de programes a Veranda TV, i Rebeca Rodríguez, periodista. L'espai inclou una entrevista a Jordi Évole, director del programa "Lo de Évole".

I a les 12.05, "L'apocalipsi", amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, que convidaran el còmic i guionista Adri Romeo, i el també còmic i guionista Ignasi Taltavull, subdirector de l'"Està passant" de TV3.

"El matí de Catalunya Ràdio", que dirigeix i presenta Laura Rosel, s'emet de dilluns a divendres, de 6.00 a 13.00.

catradio.cat/mati

facebook/maticatradio

twitter/maticatradio

instagram/maticatradio

youtube/maticatradio

telegram/maticatradio

spotify/maticatradio

Anar al contingut