Campanya de Catalunya Ràdio i Banc dels Aliments al Palau Robert
Campanya de Catalunya Ràdio i Banc dels Aliments al Palau Robert

"El matí de Catalunya Ràdio" dona suport al Gran Recapte d'Aliments online i presenta la campanya del "Biberó solidari" al Palau Robert de Barcelona

"El matí de Catalunya Ràdio" ha volgut recordar avui que el Gran Recapte d'Aliments es manté online fins al 16 de desembre. En un programa especial des del Palau Robert, Laura Rosel ha explicat que, a partir del 17 de desembre, s'engegarà una altra campanya, el "Biberó solidari", que durant set dies recollirà donatius que serviran per fer arribar aliments a nadons i infants

Catalunya Ràdio ja fa 13 anys que col·labora amb el Banc dels Aliments, en una campanya de recollida d'aliments per a infants que aquest any es farà visible amb el "Biberó solidari". Al llarg dels últims nou mesos, des de la ràdio pública s'han explicat totes les conseqüències de la Covid-19, més enllà de la mèdica i de la investigació: què passa amb les persones a nivell econòmic, laboral, social i psicològic?

Ara, converteixen el Palau Robert en l'eix central de campanyes solidàries, en un espai de reflexió sobre la societat canviant que ens deixa la Covid-19. Una nova realitat que passa per la reinvenció contínua. Com que el "Tió solidari" no es pot fer en les actuals circumstàncies, la instal·lació d'un biberó gegant servirà com a reclam per a la nova campanya en favor dels més petits.

A més, el codi QR enllaçarà amb el web de Catalunya Ràdio i permetrà escoltar testimonis que durant aquest any tan atípic s'han convertit en usuaris de l'ONG que recapta aliments per a les persones més vulnerables.

Alguns d'ells han estat presents al programa d'avui des del Pati dels Carruatges del Palau Robert. Gent de totes les edats, com Beatriz García, de Bolívia, que amb 30 anys ha hagut de recórrer sovint als serveis d'aquesta institució, o Alejandra García, de 50 anys i natural de Veneçuela, que ha patit de valent l'actual crisi. O com Rosa Guillem, que, amb 61 anys, s'ha vist immersa en una situació de vulnerabilitat que mai hauria esperat.

L'entrevista amb Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, ha servit per entendre l'abast d'unes xifres que no fan més que augmentar. Des del mes de març d'aquest any, el Banc dels Aliments ha hagut d'actuar de forma urgent. Amb ajuts a 262.000 persones, de mitjana, cada mes. Això ha suposat 15 milions de quilos d'aliments repartits des de l'inici del 2020 i 35 milions d'euros. La demanda ha augmentat un 40% respecte del mateix període de l'any passat.

catradio.cat/mati

facebook/maticatradio

twitter/maticatradio

instagram/maticatradio

youtube/maticatradio

telegram/maticatradio

spotify/maticatradio

Anar al contingut