"El Maria Canals porta cua a Catalunya Ràdio", aquest dijous

"El Maria Canals porta cua a Catalunya Ràdio", aquest dijous   

Aquest dijous, 16 de març, de 09.00 a 19.00, un piano de cua ubicat al carrer, just al davant de l'estudi 1, tornarà a ser protagonista de la programació de Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat. L'acció, "El Maria Canals porta cua a Catalunya Ràdio", està emmarcada en la 68a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, que té lloc del 19 al 30 de març al Palau de la Música Catalana. Artistes de reconegut prestigi tindran accés al teclat, a disposició de tothom, i servirà d'excusa per omplir de música els espais radiofònics de Catalunya Ràdio

El Concurs Maria Canals converteix Barcelona en capital mundial del piano a partir d'aquest diumenge amb 76 pianistes de 28 nacionalitats diferents que visiten la ciutat per participar-hi. Catalunya Ràdio s'uneix a l'homenatge a aquest instrument musical amb programacions espacials en molts dels seus programes.

"L'última hora del matí de Catalunya Ràdio", amb Quim Morales, Joel Díaz, Charlie Pee, de 12.00 a 13.00 han buscat una professora que els ensenyi a tocar el piano. Es tracta de Rosa Menal, de l'escola Arts-Crea. 

"Popap", amb Mariola Dinarès, a partir de les 13.00, tindrà com a protagonista Arnau Burdó, que és teclista del grup Obeses i sonòleg. A més d'una petita actuació, parlarà de com es poden fer servir millor les posibilitats que ofereixen els plugins o connectors.També analitzarà si és possible crear digitalment un so igual que el d'un piano de debò. 

I "La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, de 15.00 a 19.00, comptarà amb Jesús Sánchez, pianista que toca el piano amb els peus i és col·laborador del projecte "Maria Canals Integra" que promou la integració de col·lectius amb diversitat funcional. Participa junt amb el professor Martín Caló al "Concert per a mans i peus". A més, Álvaro Esteve, un dels nens pianistes beneficiats pel projecte social "Em toca!" també podrà mostrar el seu talent al piano.  

Catalunya Música 

Catalunya Música també celebrarà "El Maria Canals porta cua a Catalunya Ràdio" al magazín "Tots els matins del món". Joan Vives i Ester Pinart, a les 09.00, rebran Víctor Oller, compositor i pianista de jazz, que estrenarà al concurs l'obra "International Waters". També hi haurà una entrevista al director del Concurs Maria Canals, Jordi Vivancos, i el pianista concursant Álvaro Mur. 

Pel que fa a "Assaig general", amb Albert Torrens i Marta Lanau, a les 18.00, comptarà amb la presència de la pianista japonesa establerta a Barcelona Yukiko Akagi, membre del jurat d'enguany i guardonada amb el segon premi al Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona i també hi haurà l'actuació en directe de la pianista refugiada ucraïnesa Maryna Naydon. 

ICat 

iCat també participarà en la iniciativa durant el programa Els experts. A les 10.00, el grup lleidatà Sexenni visitarà el despertador presentat per Albert Miralles, Laia Vidal i Roger Seró. Els guanyadors del concurs iCat Volta d'enguany tocaran al piano del carrer tres de les seves cançons: "Houston", "Sarrià Boy" i "De Lao". 

#Johitoco
#PortaCua 

 

Anar al contingut