Dilluns, a les 00.15

El luxe i la cultura, a "Quan arribin els marcians"

Dilluns, a les 00.15, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. La relació entre les marques de luxe i la cultura, i la soprano Sara Blanch, protagonistes d'un nou capítol marcià

L'objectiu de les marques és vendre. També el de les marques de luxe. En l'última dècada s'ha produït un esgotament de la idea de la publicitat i el màrqueting i les firmes miren de buscar tota mena d'associacions que els permetin seguir regnant en l'imperi del luxe. Una de les més beneficioses és la que obtenen de la seva relació amb la cultura. No només perquè en alguns països els reporten sucosos beneficis fiscals, sinó perquè els permet dotar-se d'alguns dels valors que es relacionen amb l'art. Això fa que l'art esdevingui més elitista? En aquest reportatge, que explora les complexes relacions entre aquests dos mons, hi participen els artistes David Macho, que va ser requerit per la casa Gucci, i Marco Lodola, responsable dels aparadors actuals de les 400 botigues que Dior té repartides arreu del món. També la cineasta Lucrecia Martel, que va facturar per a Prada el curtmetratge "Muta", el director de la Cineteca di Bologna, Gian Luca Farinelli, que ha vist com Gucci ha fet possible la restauració d'"El gatopardo", la periodista cultural Begoña Gómez Urzáiz i la professora de màrqueting de l'Istituto Europeo di Design Cristina Lastra.

Què canta la soprano Sara Blanch a la dutxa? Què hauria volgut ser si no hagués estat cantant? Fins al 4 d'octubre, la intèrpret de Darmós serà la Zerbinetta d'"Ariadne auf Naxos", de Richard Strauss, al Gran Teatre del Liceu. L'última parada d'una carrera meteòrica que ara arribarà fins a Mart.

En l'última part del programa, els redactors i redactores terrícoles responsables d'aquesta missió marciana, Júlia Bertran, Jofre Font, Bego Garcia Pla, Roger Roca i Lluís Salgado, fan les seves recomanacions perquè els marcians passin un bon cap de setmana a la Terra. Els suggeriments d'aquesta setmana són: el 20è aniversari Sunset Jazz Club, a Girona; el cicle "Constel·lació Chomón", a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona; el Festival TNT, a diversos espais de Terrassa; el Festival de Fado a la Sala Barts, a Barcelona, i el Festival de cinema francòfon Ohlalà, a l'Institut Francès de Barcelona i online a filmin.es.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

 

Anar al contingut