Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural
Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

El llibre "Antologia de música coral a Catalunya" rep el Premi Josep Anselm Clavé 2019

La publicació, editada amb motiu de la celebració de la final del Concurs Internacional de cant coral "Let the Peoples Sing", que es va celebrar al Palau de la Música Catalana de Barcelona els dies 12 i 13 d'octubre del 2019, ha rebut avui el guardó, en una gala virtual que s'ha pogut seguir a través del canal de YouTube del Moviment Coral Català

La publicació "Antologia de música coral a Catalunya" ha rebut avui el Premi Josep Anselm Clavé 2019 en la categoria de Projecte Coral Internacionalitzador, en el transcurs de la gala de lliurament dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya, organitzats per la Federació de Cors de Clavé (FCC) i el Moviment Coral Català (MCC). La gala virtual s'ha pogut seguir a través del canal de YouTube del MCC i de les xarxes socials de la FCC, en el marc del Dia de l'Associacionisme Cultural.

L'acte de lliurament dels premis, que tenen com a objectiu difondre, promocionar i reconèixer l'excel·lència dels millors treballs i dels grans professionals del panorama de la música coral a Catalunya, s'havien de celebrar el 14 de març passat al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona i van quedar ajornats per la pandèmia del coronavirus.

La gala, presentada per la flautista, cantaire i professora Irene Recolons, ha comptat amb les actuacions de The Hanfris Quartet i el grup Tornaveus, i els lliuraments han anat a càrrec dels directors de cor Josep Vila i Jover i Buia Reixach; la compositora Mariona Vila i l'exconseller de Cultura Lluís Puig Gordi. També s'hi ha pogut sentir una peça de caramelles enregistrada per la Societat Coral la Lira de Sant Cugat durant el confinament.

El premis són de nominació popular i els atorga un jurat format per diversos professionals vinculats al món coral: Mireia Barrera, Elisenda Climent, Enric Giné, Anna Gorchs i Bernat Vivancos.

 

"Antologia de música coral a Catalunya"

L'"Antologia de música coral a Catalunya" és una mostra representativa del patrimoni musical català feta per M. Àngels Blasco i Rovira, Toni Gálvez i Carcellé, Àlex Robles Fitó i Xavier Solà i Cabanas, i va ser editada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Entitats Corals i el Moviment Coral Català, amb motiu de la final del Concurs Internacional de cant coral "Let the Peoples Sing". Un concurs organitzat per Catalunya Música i el Palau de la Música Catalana, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, en què cantaires de tot el món es van congregar al Palau de la Música els dies 12 i 13 d'octubre del 2019.

El llibre conté cinquanta-vuit composicions de diferents gèneres, cançons populars harmonitzades, música religiosa, obres d'autor i l'himne "Let the peoples sing", que el compositor Marc Timon va compondre perquè s'estrenés en aquest concurs. Obres que en el seu conjunt passaran a formar part de la literatura coral catalana al servei dels directors i les corals de tot el món.

 

Anar al contingut