El líder de Beals The Band, Àlex Murga, pateix una malaltia minoritària
El líder de Beals The Band, Àlex Murga, pateix una malaltia minoritària
DIJOUS, A LES 23.35

El líder de Beals The Band, Àlex Murga, a "Quan arribin els marcians"

Demà dijous, a les 23.35, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Es parlarà sobre la proliferació de règims polítics de caràcter feixista arreu del món. A més, el líder de Beals The Band, Àlex Murga, afectat per una malaltia minoritària i que participarà en La Marató de diumenge, serà també el protagonista d'un nou capítol marcià.

A la Terra fa temps que s'ha arribat a la conclusió que d'entre tots els sistemes polítics, el menys dolent és la democràcia. Però, l'última dècada, la dels anys 10, que aviat es deixarà enrere, han guanyat eleccions molts líders amb formes autoritàries i polítiques que amenacen diferents drets democràtics. Com pot ser que alguns postulats feixistes continuïn temptant una part dels electors? Ajudaran a respondre-ho tres estudiosos destacats d'aquest fenomen: Jason Stanley, filòsof i professor de la Universitat de Yale, autor del llibre "Fatxa", sobre el funcionament del feixisme. En la mateixa línia, també hi participarà Marcia Tiburi, filòsofa i professora de la Universitat de París, que ha escrit l'assaig "¿Cómo conversar con un fascista?" i Stephen Greenblatt, professor d'Humanitats de la Universitat de Harvard, que en el seu últim text, "El tirano", fa un recorregut pels diferents personatges tirans de Shakespeare i els mecanismes que porten els pobles a caure en les mans de règims totalitaris.

Ha arribat fins a Mart la notícia que aquest diumenge se celebra La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a les malalties minoritàries. I els marcians volen conèixer l'Àlex Murga, que malgrat que està afectat per una d'aquestes malalties, la síndrome de Beals, lidera el grup Beals The Band, amb qui acaba de treure disc: "Use protection", amb l'objectiu de fer-ho passar bé i fer ballar tothom. Aquest diumenge ho demostraran a La Marató. 

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana, les propostes són les següents: els espectacles "Desvariacions d'Otel·lo", d'Alba Sarraute, al teatre El Maldà de Barcelona, i "Joan Ferrer. El tacte de la llum", al Convent de Sant Francesc, a Berga. A més, es recomana als marcians la Mostra de Cinema Italià de Barcelona, als Cinemes Verdi de Barcelona, i el concert de The Campbell Brothers, que es farà a la sala Barts el 17 de desembre.
"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians
twitter.com/marciansTV3
instagram.com/marciansTV3
facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut