Vicenç Prados
Diumenge, a les 19.30

El KH-7 BM Granollers debuta en la prèvia de la Challenge Cup, en un dia històric per a l'handbol femení català, a Esport3

Diumenge, a les 19.30, Esport3 emetrà en directe el partit d'anada de la tercera ronda prèvia de la Challenge Cup d'handbol femení entre el Granollers i el Minsk de Bielorússia. Un partit històric perquè és el debut d'un equip català d'handbol femení en competició europea

L'handbol femení català té una cita amb la història aquest diumenge al Palau d'Esports de Granollers. El KH-7 BM Granollers es convertirà en el primer equip que jugarà un partit de competició europea, concretament el partit d'anada de la tercera ronda prèvia de la Challenge Cup. El seu rival serà el BNTU-BelAZ Minsk Reg. de Bielorússia, un conjunt que, al contrari de l'equip català, compta amb una gran experiència europea, ja que fa 16 temporades consecutives que és present en les competicions continentals, alternant la Lliga de Campions i la EHF Cup.

El KH-7 BM Granollers afronta el partit amb la il·lusió d'un equip debutant a Europa i amb l'esperança que el canvi de competició li permeti tallar una ratxa de quatre jornades sense poder guanyar en la Lliga espanyola. Malgrat sumar dos empats i dues derrotes en aquests quatre últims partits, el joc de l'equip que dirigeixen Robert Cuesta i Jessica Bonilla s'ha fet mereixedor de millors resultats, especialment en l'última jornada que va perdre en l'últim segon i per la mínima contra el líder de la classificació.

L'entrenador del KH-7 BM Granollers podrà comptar amb tota la plantilla, amb el dubte d'Ona Veguè, que va rebre un fort cop dimecres passat i està pendent de la seva evolució. Ona Veguè és la quarta màxima golejadora del campionat espanyol, una classificació que encapçala la seva companya en el KH-7 BM Granollers, la brasilera Giulia Guarieiro, amb una mitjana superior de set gols per partit.

Aquest partit entre el KH-7 BM Granollers i el Minsk suposarà una altra fita històrica per a l'handbol estatal, ja que fins ara cap club ha aconseguit que els seus màxims equips masculins i femenins hagin disputat un partit de competició europea. El BM Granollers va crear la secció d'handbol femení l'any 1968 i, tot i que va travessar uns anys sense competir, el creixement que ha tingut la secció en els últims anys ha estat espectacular. Actualment compleix la seva sisena temporada a la màxima categoria i diumenge jugarà el seu primer partit de competició europea.

Els comentaris seran de Vicenç Prados, i l'anàlisi tècnica, de José Luis Villanueva

esport3.cat

Anar al contingut