David Àvila, presentador de "Ja m'entens" a Catalunya Ràdio
David Àvila, presentador de "Ja m'entens" a Catalunya Ràdio
DIMARTS

El "Ja m'entens" entra dins de la presó per descobrir com és formar part del col·lectiu LGTBIQ+ entre reixes

Demà, dimarts 6 de desembre, estarà disponible al web i a l'app de Catalunya Ràdio una nova entrega del podcast de temàtica LGTBIQ+ "Ja m'entens". L'espai, editat i presentat per David Àvila, centrarà l'últim capítol d'aquest any a mostrar la diversitat sexoafectiva dins de les presons, concretament a Brians i Brians 2.

El periodista David Àvila entra dins dels centres penitenciaris de Brians i Brians 2 per parlar amb diversos presos que formen part del col·lectiu LGTBIQ+. Un reportatge realitzat amb el suport tècnic de Ricard Luque i José María Campillo. 

El capítol d'aquesta setmana del "Ja m'entens" també analitza com va ser la situació de les persones LGTBIQ+ amb la llei de "vagos y maleantes" aplicada durant el franquisme. Ho farà amb l'expert en història Leopold Estapé, amb l'activista Jordi Petit i amb l'activista Antonio Ruiz, que va estar detingut per ser homosexual.  

Tancaran el programa les periodistes Marta Armengou i Marta Roqueta per revisar com ha tractat la cultura tot el que fa referència al col·lectiu LGTBIQ+ i el món de les presons. 

Amb el capítol de demà, el "Ja m'entens" tanca un 2022 on ha tractat tot tipus de qüestions com el trànsit de gènere infantil, els vincles entre la política i el col·lectiu o el món de l'esport LGTBIQ+, a més de donar a conèixer figures importants per a la història del col·lectiu com l'autor David Vilaseca o el polític Josep Maria Riera i Mercader.  

El podcast de temàtica LGTBIQ+, disponible cada dimarts al web i a l'app de Catalunya Ràdio i a les diferents plataformes de podcast, tornarà el mes de gener amb noves entregues. 

 

Anar al contingut