Luis Alejandro García Pérez (Foto: Eva Guillamet).
Luis Alejandro García Pérez (Foto: Eva Guillamet).

El guitarrista Luis Alejandro García Pérez, Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau 2019

El jurat ha destacat la gran solvència musical, tècnica i interpretativa del guitarrista canari, que enregistrarà una maqueta professional i serà promocionat internacionalment a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el dijous 21 de novembre a les 20.00, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana i serà presentada pel periodista de Catalunya Música Albert Torrens.

El Premi Catalunya Música, que l'emissora atorga dins el cicle El Primer Palau, ha estat concedit enguany al guitarrista canari Luis Alejandro García Pérez, de qui el jurat -format per Salvador Brotons, Daniel Blanch, Elena Copons, Raimon Colomer i Katia Michel- ha destacat la gran solvència musical, tant tècnica com interpretativa. El guitarrista, que va accedir al cicle com a guanyador del Concurso de Juventudes Musicales de España el 2018, va interpretar la Rossiniana núm. 1, op. 119, de Mauro Giuliani, La Romança de Miquel Llobet, les Variacions sobre un tema de Skriabin, d'Alexandre Tansman, i la Fantasia sevillana, op. 29, de Joaquín Turina.

Aquest és el sisè any consecutiu que s'atorga el Premi Catalunya Música, un guardó extraordinari que va néixer amb l'objectiu d'afavorir la projecció internacional d'un dels participants al cicle i que consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori a escollir pel guanyador i la promoció de l'intèrpret a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

A banda del Premi El Primer Palau i el Premi Catalunya Música el jurat també ha decidit atorgar dos accèssits a la soprano mallorquina Irene Mas, que, acompanyada al piano per Marc Serra, també ha obtingut el premi extraordinari Premi Juventudes Musicales de España. L'altre accèssit ha estat per al pianista de Cardedeu Víctor Braojos. La pianista basca Itxaso Sainz de la Maza ha rebut el Premi de la Crítica.

La cerimònia de lliurament de premis i diplomes tindrà lloc el dijous 21 de novembre a les 20.00, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana i serà presentada pel periodista de Catalunya Música Albert Torrens.

 

Concert de cloenda transmès per Catalunya Música

Després del lliurament de premis, el Palau serà escenari del concert de cloenda del cicle amb l'actuació de l'organista Joan Seguí Mercadal, guanyador del Premi El Primer Palau 2018 i també Premi Catalunya Música, que interpretarà el Preludi i Fuga en Mi b "Santa Anna", BWV 552, de Johann Sebastian Bach; la "Musica ricercata" (selecció del recull de peces per a piano i transcripció de Joan Seguí), de György Ligeti; una selecció dels Esbossos per a orgue, op. 58, de Robert Schumann; i "Dieu parmi nous", 9è mov. de "La Nativité du Seigneur", d'Olivier Messiaen. Aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música amb els comentaris de Montse Aguilera.

 

La convocatòria d'El Primer Palau 2020 serà oberta a músics de la UE

La convocatòria per participar en la vint-i-cinquena edició del cicle El Primer Palau, corresponent a l'any 2020, ja s'ha obert i una de les principals novetats és que per primera vegada hi podran participar músics de la Unió Europea.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut