Actuació de la Big Band de l'ESMUC
Actuació de la Big Band de l'ESMUC

El Gran Conjunt Big Band ESMUC a "Diumenge concert"   

Aquest diumenge 19 de març, a les 12.00, "Diumenge, concert" oferirà la segona part del concert del Gran Conjunt Big Band de l'ESMUC enregistrat el 5 de maig del 2022, a L'Auditori de Barcelona

La Big Band és el Gran Conjunt de Jazz de l'Escola Superior de Música de Catalunya, juntament amb l'ESMUC Jazz Project. Dirigida en anteriors edicions per músics com Maria Schnneider, Tim Garland, Joan Albert Amargós, Joan Díaz i Perico Sambeat, entre d'altres. 

En aquesta ocasió, la segona part del concert està dirigit pel músic Lluís Vidal, i proposa el següent repertori: "Can't We Be Friends" de Kay Swift / Paul James (Arranjament: Marty Paich), "It Don't Mean a Thing" d'Irving Mills / Duke Ellington (Arranjament: Matt Harris),"Tokyo Confidential" de Miho Hazama, "Finally" de Jim Mcneely i "Straighten Up And Fly Right" de Nat King Cole / Irving Mills (Arranjament: Dave Wolp). 

Amb l'objectiu d'oferir als seus integrants la formació musical més àmplia possible, el professorat de la Big Band analitza els programes interpretats en altres cursos i es mostra atent a l'evolució de cada músic per trobar aquelles obres que més aportin al seu creixement musical i que, a la vegada, siguin representatives dels diferents estils que cohabiten en el món del jazz.  

Cicle de concerts de l'Esmuc 

Aquest concert forma part del cicle dedicat a l'ESMUC que es programarà aquests mesos a "Diumenge, concert". El cicle es completarà amb tres cites més. Així, diumenge 26 de març, s'oferirà l'òpera còmica "Il filosofo di Campagna", de Baldassare Galuppi, a càrrec del conjunt de l'ESMUC Bottega d'Opera, amb la direcció de Daniel Espasa i Sergi Belbel

El cicle es tancarà, els diumenges 14 i 21 de maig, amb el Gran Conjunt de Cobla ESMUC, sota la direcció de Marc Timón, des de la Sala 4 de l'Auditori de Barcelona. 

Cada curs acadèmic, les grans formacions de l'ESMUC presenten un projecte amb el qual ofereixen una experiència professional tant als estudiants que hi participen com al públic que assisteix als seus concerts. La Big Band de l'ESMUC, el gran conjunt del Departament de Jazz i Música Moderna, es posa en mans d'un reconegut músic de jazz que treballa amb el doble objectiu de contribuir al procés d'aprenentatge dels estudiants i de construir un repertori per a concert.  

El programa 

"Diumenge, concert" és una proposta musical dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat a la feina dels músics. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta. 

Anar al contingut