El govern impulsarà uns mòduls d'FP per formar alumnes en l'àmbit de la justícia

La consellera Pilar Fernández Bozal ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio que aquests joves podran accedir a despatxos d'advocats o gestories.

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha avançat que en el pròxim curs escolar hi haurà nous mòduls d'FP per formar alumnes en l'àmbit judicial. En aquest sentit, Fernández Bozal ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que s'està actuant en coordinació amb el Departament d'Educació perquè aquests mòduls ja es posin en marxa el mes de setembre: "No només és per cobrir aquestes places que s'ha de fer una oposició", segons diu la consellera, "sinó que també ho estem enfocant per la possibilitat de treballar en despatxos d'advocats, despatxos de procuradors, despatxos de gestors, o sigui que aquí es pot trobar una possibilitat de feina àmplia".

La consellera ha reclamat que cal aplicar mecanismes per descongestionar els jutjats. Pilar Fernández Bozal ha assenyalat que "no té sentit que es posi una reclamació per exemple de 150 euros i que aquesta reclamació acabi provocant una despesa a la justícia per obtenir una sentència del que pot suposar una vista pública de 2.500 o 3.000 euros. Hi ha altres mitjans com és l'arbitratge, com és la mediació, que s'han de potenciar".

La consellera ha reconegut que el funcionament de la justícia té una estructura anacrònica: "Totes les estructures tenen un ordre i, en aquest sentit, l'ordre de la justícia el problema pot ser que sigui més del segle XIX que del segle XXI."

Fernández Bozal també ha explicat que la presó Model de Barcelona "es tancarà exactament quan estigui construïda la presó de la Zona Franca. Penso que si l'Ajuntament va trigar deu anys a posar-se d'acord amb el Departament de Justícia, si em permetran em puc donar jo sis mesos per acabar de saber com està aquest tema".

Pilar Fernández Bozal ha confirmat que Justícia serà una de les conselleries que tindrà una retallada pressupostària inferior al deu per cent.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut