El govern d'Haití demana a la comunitat internacional que inverteixi en aquest país

Un any després del terratrèmol, el ministre d'Immigració admet que encara queda molta feina per fer, però assegura que Haití pot presentar oportunitats pel futur.

El ministre d'Immigració d'Haití, Edwin Paraison, fa una crida a la comunitat internacional perquè inverteixi en el país, tot i que encara s'està recuperant del terratrèmol que va tenir fa un any. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Paraison ha assegurat: "Haití, avui, és una oportunitat per a tots. Presenta oportunitats d'inversions que són importants per aquest Haití nou, aquesta república nova que volem".

El ministre ha explicat que el brot de còlera ja ha causat la mort d'unes quatre mil persones, segons un balanç extraoficial. Paraison destaca, però, que el govern treballa intensament per frenar l'epidèmia: "És una campanya en el territori nacional que s'ha fet i que ha ajudat a fer que la població tingui una informació més clara sobre com es contagia aquesta malaltia".

La situació d'Haití continua sent caòtica i molts dels habitants de Port-au-Prince viuen en campaments de refugiats i sense els serveis bàsics, com reconeix el ministre d'Immigració: "Hi ha una percepció que no s'han fet gaires coses. Hi ha molt per fer, però alguns passos s'han fet". Encara s'està retirant runa dels carrers: "Per treure totes les escombraries de la capital Port-au-Prince fan falta mil dies, mil camions treballant les 24 hores, amb el cost que això representa. Un any després encara hi ha runa, però no n'hi ha als principals carrers i avingudes de Port-au-Prince".

Haití també viu en una situació política convulsa i, ara mateix, amb el suport d'una missió de l'Organització d'Estats Americans s'està estudiant la data de la segona volta de les eleccions: "La presència d'experts de l'OEA, convidats pel govern, ens ajudarà a aclarir una mica més què ha passat amb les actes perquè el consell electoral provisional haitià pugui anunciar als pròxims dies els resultats finals de la primera volta".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut