El govern català ha mobilitzat els seus equips de psicòlegs i metges forenses per assistir els familiars de les víctimes i ajudar en les feines d'identificació de l'avió estavellat de Germanwings

Ho han explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que els mitjans catalans estan a disposició de l'operatiu de les autoritats franceses muntat a Seyne-les-Alpes per recuperar els cossos de les víctimes de l'avió estavellat ahir.

Joana Ortega, desplaçada al lloc de la catàstrofe, ha destacat: "El que fem és coordinar-nos, posar tots els nostres mitjans a disposició del govern francès per tal de recuperar al més aviat possible tots els cossos i poder fer una identificació el més diligent possible. Aviso que no serà ni ràpid ni fàcil. N'hem de ser tots conscients." 

Ara la prioritat del govern és atendre les famílies i per això s'ha centralitzat el punt d'informació i assistència a l'aeroport del Prat, tal com ha explicat al mateix programa el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Pel conseller, "ara la prioritat és acompanyar les famílies, que tenen moltes preguntes, massa preguntes, sense respostes i molt neguit, com es pot imaginar. En el dia d'ahir,  la sala on hi havia les famílies a l'aeroport era un espai de neguit, de moltes preguntes, de molt poques respostes, de 'per què ha passat això?', paint aquest dol i assumint aquesta realitat". 

Espadaler ha insistit que el suport psicològic és un servei a demanda de les mateixes famílies.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Joana Ortega, heu d'anar aquí.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Ramon Espadaler, heu d'anar aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut