"El foraster" visita la Vall d'en Bas

Demà, a partir de les 22.35, després d'"APM?", la pick-up d'"El foraster" continua en ruta per la sisena temporada. Amb més de 30.000 quilòmetres a les espatlles i 60 pobles en el record, Quim Masferrer arribarà a un lloc on res és el que sembla: la Vall d'en Bas.

La Vall d'en Bas és una vall formada per set poblets i molts camps de conreu, on res és el que sembla. Allà, en Quim hi passarà 48 hores intenses. Tan intenses, que hi arriba a l'estiu i n'acaba marxant per Nadal. Tal com ho sentiu.

A la Vall d'en Bas, el paisatge és d'allò més espectacular. Miris cap on miris, tot és un quadre per emmarcar. I els seus habitants semblen sortits d'una novel·la.

Allà, Quim Masferrer coneixerà a la riallera Pilar, una de les participants del concurs de dalles, sempre en conflicte amb la seva eterna rival, l'Antxoni, una basca que sega tot el que troba al seu camí. I a una velocitat increïble.

I es trobarà amb la Janina, que busca parella, però té un problema: no sap exactament el tipus d'home que busca. Vol que sigui pagès, però que no ho sembli. Ho aconseguirà?

I no només coneixerà el valor de l'amistat amb el David i el seu gos "Miki", sinó que també aprendrà amb ells un nou llenguatge. També es podrà comprovar com sí que és veritat que els gossos ens entenen, i que, fins i tot, n'hi ha alguns que saben sumar i restar.

En Llorenç, el pastor pintor, ensenyarà a fer Photoshop sense ordinador, i el Migueli, el professor d'aeròbic, demostrarà que als 60 anys encara és capaç de transformar-se en Paulina Rubio.

I per acabar, es veurà com, en ple mes d'estiu, l'estel de Nadal més gran del món il·lumina una de les valls més formoses del nostre principat. Una vall que, com els seus habitants, no deixa indiferent.

I després, "El foraster" visita Calella de Palafrugell en temporada baixa per trobar la Calella dels calellencs i es troba tot el contrari: cales plenes de gent de fora, més de 500 nedadors disposats a nedar mitja marató a mar obert.

Però, després d'això, la calma arriba i Quim Masferrer s'endinsa en la Calella més autèntica, la de l'hivern. Amb els seus veïns visitarà un camp de patates on aparca l'helicòpter Elton John i coneixerà la primera persona que va sentir "Mediterráneo", de Serrat. Però aquestes no són les úniques descobertes del Foraster a Calella: allà viurà per primer cop la sensació de nedar al mar a l'hivern i, sobretot, l'avorriment de la pesca de calamars.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3