"El foraster", Premi Ondas 2016

"El foraster", el programa de TV3 que porta Quim Masferrer a visitar els pobles més petits de Catalunya, ha estat guardonat amb l'Ondas al millor programa emès per emissores o cadenes no estatals. El jurat, reunit a Barcelona, ha donat a conèixer els premis aquesta tarda.

"El foraster" i la seva "pick-up" taronja han recorregut Catalunya des del mar fins a l'alta muntanya, passant per paisatges ben diversos: n'ha conegut de vi, de romànics i medievals, de fluvials, amb boscos i amb pantans, valls, muntanyes, paisatges nevats i d'altres passats per aigua... Ha anat arreu on l'ha portat l'atzar perquè, tirant els dards, ha trobat destins tan diversos com les Cases d'Alcanar, Formentera, Mercabarna i, fins i tot, Madrid, una mica més enllà.

En declaracions al programa de TV3 "Divendres", Quim Masferrer ha explicat que s'ha assabentat del premi fent feina, en plena gravació de la nova temporada quan, de sobte, tot l'equip s'ha posat a aplaudir en saber-se premiats amb l'Ondas.

"En 'El foraster' coneixem històries de gent que no coneixem. Les coses que m'expliquen, i que acaben arribant a l'espectador a través meu, ens poden sorprendre, poden fer-nos riure plegats...", explica quan li pregunten per l'èxit del programa. "'El foraster' fa això de corroborar que tothom té una entrevista i descobreix pobles petits, i jo que sóc d'un poble petit, estic molt content que a cada programa, i a 'prime time', per TV3, es pugui descobrir un poble de menys de 1.000 habitants. I quan em diuen que la gent va a visitar el poble i que fan la ruta del Foraster, això encara em fa més feliç. Aquesta autenticitat i, sobretot, aquesta generositat de la gent... La gent és molt generosa. Si no ens expliquessin res no hi hauria programa. Aquest premi és per a tots i cadascun d'ells, que s'han posat al davant de la càmera i ens han explicat coses seves", ha afegit.

L'última temporada, "El foraster" es va estrenar amb "Una vall molt especial", un capítol especial gravat íntegrament a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona durant els dies 24 i 25 de desembre. El capítol més vist de la temporada, amb 829.000 espectadors de mitjana i un 27,4% de quota, va correspondre al pas de Quim Masferrer per Castellar de n'Hug, a la comarca del Berguedà, just quan el poble celebrava el dia més important de l'any: el dia del concurs internacional de gossos d'atura.

Mentre "El foraster" es preparava per visitar, una temporada més, els pobles més petits de Catalunya, Quim Masferrer encara va viure tot un dia i una nit entre fruita, carn i peix al mercat més gran del Mediterrani i el segon més gran d'Europa: Mercabarna. Emès el 14 de setembre, va ser el programa més vist de la nit, amb una audiència de 492.000 espectadors i una quota del 20,4%.

Els 63 Premis Ondas han rebut per segon any consecutiu més de 350 candidatures de 23 països del món, en un any en què les categories de ràdio han estat les que més han augmentat en inscripcions. Es lliuraran el 9 de novembre en una gala al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

Anar al contingut