"El foraster" es retira al monestir de Sant Daniel

Demà, a partir de les 22.35, després d'"APM?", la pick-up d'"El foraster" continua en ruta per la sisena temporada. Amb més de 30.000 quilòmetres a l'esquena i 60 pobles en el record, Quim Masferrer necessita un retir espiritual. El monestir de Sant Daniel serà el lloc triat.

En aquest programa, en Quim es retira. Però no, no és un retir definitiu; només és un retir espiritual. Concretament, al monestir de Sant Daniel (Girona), on viuen sis monges benedictines. Sis monges ben peculiars, tot bondat i tendresa. En Quim hi conviurà amb elles durant 48 hores, acompanyant-les en els seus quefers diaris i religiosos.

Entre pedres mil·lenàries i jardins acabats de florir, coneixerà la germana Maria Àngels, la més belluguet i a qui no troben mai; o la germana Mercè, l'encarregada de l'economia domèstica, però també la més bromista; i la mateixa mare priora, que, entre rialles, es considera la més seriosa de totes. Elles, si més no, són com una família, amb els seus moments d'esgratinyar i els seus moments d'amanyagar.

Un programa en què s'aprendrà el significat de paraules com silenci, reflexió, introspecció i pau interior, però, sobretot, com diu la germana Nativitat, la més gran de les monges benedictines, que cadascú és com és i comet els seus propis errors. Una fórmula ben senzilla per poder-se entendre els uns amb els altres.

I després, a les 23.40, "El foraster" descobrirà un altre món a l'altra banda del túnel del Cadí.

A Guils de Cerdanya -530 habitants i el destí preferit de molts barcelonins-, Quim Masferrer descobrirà que esquiar sobre neu verge és millor que l'experiència del primer petó; comprovarà com els pagesos de la zona han de conviure amb les segones residències de futbolistes i empresaris; s'emocionarà amb la història de la Tuni, i coneixerà un home ben especial, en Francesc, que abasteix de llenya residències que semblen tretes de Beverly Hills.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3