Dissabte, a les 21.55, al 33

El festival internacional de cinema per a nens i nenes, al 33

Demà dissabte, 9 de novembre, a les 21.55, el 33 emet un programa especial sobre El Meu Primer Festival, el festival internacional de cinema per a nens i nenes que se celebra del 9 al 24 de novembre a diferents sales de cinema de Barcelona i Madrid. Lluís Salgado és l'encarregat de presentar aquest programa especial que fa una retrospectiva del festival.

El Meu Primer Festival és un festival internacional de cinema per a nens i nenes d'entre 2 i 12 anys, que vol contribuir a la difusió d'un cinema plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d'arreu del món i de tots els temps. L'edició d'enguany, la més ambiciosa, projectarà 92 pel·lícules de 18 països diferents com Austràlia, França, el Japó, Rússia i Colòmbia, la majoria inèdites al nostre país.

El programa "Curtcircuit" del 33 farà un programa especial amb una selecció de quatre curtmetratges per a tots els públics, de produccions guardonades i seleccionades en edicions anteriors del festival. TV3 i Catalunya Ràdio, a través del 33 i iCat, són mitjans col·laboradors d'aquest festival.

L'objectiu d'aquest festival de cinema per a nens i nenes és entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l'esperit crític. La iniciativa vol ser una finestra per a l'exhibició d'obres inèdites o difícilment visibles en pantalles comercials, però també un espai de participació i de diàleg en què els nens són els autèntics protagonistes: un públic que veu, pensa, opina, pregunta, vota, crea…

El Meu Primer Festival vol ser un aparador de la creació contemporània pel que fa al cinema per a nens, però també vol contribuir a l'educació de la mirada cinematogràfica i a l'aprenentatge de la història del cinema.

El festival es concentra sobretot a la ciutat de Barcelona, però s'expandeix per tot el territori català i més enllà amb el seu format En Gira. I des del 2014 es fa també a la ciutat de Madrid amb un format més petit. Està impulsat i coordinat per l'Associació Cultural MODIband i compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC) i de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Diputació de Barcelona.

Els curtmetratges que es podran veure en aquest programa especial del "Curtcircuit 33" són els següents: 

"L'elefant i la bicicleta" ("Le vélo de l'éléphant")

Es tracta d'un curt francès que explica la història d'un elefant que viu en una ciutat entre la gent normal i treballa d'escombriaire. Un dia veu un anunci enorme d'una bicicleta i es pensa que és de la seva mida. A partir d'aquest moment, la seva vida se centrarà a aconseguir la bicicleta costi el que costi!

"El petit cassó de l'Anatole" ("La petite casserole d'Anatole")

Es tracta d'un altre curt francès que deixa clar que ser diferent no ha de voler dir per força res de negatiu. Al contrari, pot ser una font d'avantatges i oportunitats per créixer. Aquest missatge tan positiu es desprèn del curt "El cazo de Lorenzo" ("La petite casserole d'Anatole"), dirigit el 2014 pel realitzador francès Éric Montchaud i basat en el popular llibre d'Isabelle Carrier del mateix nom, que ha obtingut molts premis a festivals internacionals i una nominació als premis César.

"La por de volar" ("Fear of Flying")

És un curt fet a Irlanda. Explica la història d'en Dougal, un petit ocell que té por de volar. A les nits té un malson en què és incapaç d'alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu en lloc d'enfrontar-se a les seves pors. Com s'ho farà per migrar cap al sud, quan arribi l'hivern més dur?

"5,80 metres" ("5 mètres 80") - França

I finalment, el quart curt que es mostrarà és un treball francès centrat en què hi passa a les piscines olímpiques quan estan tancades al públic. Aquest curtmetratge revela que a primera hora del matí hi ha els entrenaments de salt de trampolí de les girafes.

tv3.cat/33
https://elmeuprimerfestival.com/ca/
Anar al contingut