Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"
Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"
DISSABTE I DIUMENGE

El Dr. Eduard Vieta, cap de psiquiatria de l'Hospital Clínic, i Therese Jamaa, vicepresidenta de Huawei Espanya, al "Revolució 4.0"

Dissabte, 18 de març, per l'app i la web de Catalunya Ràdio, Adam Martín, conversarà amb el Dr. Eduard Vieta, cap de psiquiatria de l'Hospital Clínic, que admetrà que "les malalties mentals provoquen xifres rècord de suïcidis".

I diumenge, 19 de març, també en format en línia, el "Revolució 4.0" tindrà com a convidada Therese Jamaa, vicepresidenta de Huawei Espanya, que destacarà que "cal donar més oportunitats a les noies STEAM". És a dir, que es dediquen a les ciències, la tecnologia, l'enginyeria, l'art i les matemàtiques.

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, comptarà amb la presència del cap de psiquiatria i psicologia de l'Hospital Clínic, el doctor Eduard Vieta. Durant l'entrevista parlarà de l'increment de trastorns mentals que hi ha, tenint present que es calcula que una de cada quatre persones en patirà una. Vieta defensa que cal visibilitzar aquestes malalties, que estan provocant xifres rècord de suïcidis, i també que, amb un tractament adequat, poden baixar aquestes xifres i els pacients poden dur una vida normal. La conversa inclourà el testimoni d'un pacient que va fer intents de suïcidi, però que, gràcies al tractament, fa anys que conviu amb força normalitat amb el trastorn mental que té.  

El programa també donarà a conèixer les novetats tecnològiques que Eurecat ha presentat al Mobile. Entre elles, un blíster intel·ligent perquè la gent no oblidi prendre les pastilles que necessita o uns robots que fan companyia a la gent gran que viu sola i que són capaços de detectar quan està avorrida. També tindrà veu la startup Integra Therapeutics, que recentment ha estat considerada com una de les empreses més disruptives de Catalunya i que treballa en un projecte de biotecnologia per prevenir i curar malalties genètiques i oncològiques. I Núria Aymerich, en la seva secció, explicarà de quina manera i per què el màrqueting digital, que habitualment està relacionat amb les marques o les vendes comercials a petita escala, pot ser també una eina estratègica per a les grans indústries. 

I diumenge, Adam Martín entrevistarà la vicepresidenta a Espanya del gegant tecnològic xinès Huawei, Therese Jamaa. Aquesta directiva, que de petita va haver de fugir amb la seva família de la guerra del Líban, destaca que cal donar oportunitats a les noies que estudien carreres STEAM perquè puguin mostrar el seu talent. També explica diverses iniciatives tecnològiques en les quals està treballant, com un pla pilot per instal·lar desfibril·ladors als taxis de Barcelona o un acord amb l'Hospital Clínic per desenvolupar projectes innovadors en l'àmbit de la salut.  

D'altra banda, Santiago Niño-Becerra parlarà de l'actualitat econòmica, amb temes com la fallida del Silicon Valley Bank i de si això pot arrossegar altres bancs i conduir a una situació com la del 2008. També es referirà als 31.000 milions d'euros que Espanya ha de pagar en concepte d'interessos pel deute públic. Jordi Urbea abordarà un tema cada vegada més important per a les empreses i per als consumidors: el màrqueting sostenible. Tanmateix, Urbea deixa clar que no és el mateix que l'anomenat greenwashing. I tancarà el programa Liliana Arroyo, que revelarà en què consistirà la campanya  "Dona ciència. Dona tecnologia" que s'ha posat en marxa recentment i que vol fomentar noves vocacions científiques i tecnològiques, especialment entre les noies. 

 

Anar al contingut