"El testament de la Rosa"
"El testament de la Rosa"
Dijous, a les 23.25

"El documental" recupera "El testament de la Rosa", dirigit per Agustí Villaronga

Demà, a les 23.25, "El documental", al 33, retrà homenatge al director Agustí Villaronga i recuperarà "El testament de la Rosa". El recentment desaparegut director de cinema retrata en aquest documental el testament de vida de l'actriu Rosa Novell.

El juny de 2013 van detectar un càncer a l'actriu Rosa Novell. En la lluita contra la malaltia, el tractament li va afectar el nervi òptic i va quedar cega. Entre els seus treballs pendents hi havia la versió catalana d'una obra de teatre sobre la mare de Déu, "El testament de Maria", l'aproximació a aquesta obra es va acabar convertint en el seu propi testament.

L'actriu Rosa Novell es posa a la pell de Maria, la mare de Déu en aquesta peça audiovisual dirigida per Agustí Villaronga i basada en l'obra teatral "El testament de Maria", de l'irlandès Colm Tóibín. Una narració íntima i càlida on l'actriu reviu els temps convulsos que va viure el seu personatge i que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort del seu fill Jesús. La narració de la Passió i de la mort i resurrecció de Llàtzer donen peu a interrelacionar els successos bíblics amb les pròpies experiències.

Fitxa tècnica i artística

Intèrpret: Rosa Novell
Amb la col·laboració especial de Cesca Piñón i Eduardo Mendoza
Guió i direcció: Agustí Villaronga
Producció executiva: Isona Passola i Javier Pérez Santana
Fotografia: Josep Maria Civit
Muntatge: Raúl Román
Direcció de producció: Aleix Castellón
So: Albert Royo i Carlos Jiménez
Fotografia addicional i càmera: Blai Tomàs i Alfredo Suárez "Pana"
Música original: JGR Marcus

"El testament de la Rosa" és una producció de Massa d'Or Produccions i El Testamento de María.

tv3.cat/eldocumental
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut