"El documental" presenta "Toti Soler. D'una manera silenciosa"

Demà, a les 23.45, l'espai del 33 "El documental" presenta "Toti Soler. D'una manera silenciosa", un treball produït per l'equip del programa musical de TV3 "Sputnik".

El guitarrista Toti Soler és una figura cabdal de la música moderna del país. Ha estat pioner en l'acostament al flamenc, precursor de la música progressiva i laietana, artista pop d'èxit precoç, mestre en l'art de musicar poetes i company fidel de grans cantautors.

Toti Soler és totes aquestes coses, però també és un rebel. Un artista que encara es busca a si mateix, que porta dins el que ell en diu "la pena infinita" i que en la quietud i la soledat de l'Empordà ha trobat l'espai per viure i fer música a la seva manera.

"Toti Soler. D'una manera silenciosa", que agafa el títol d'una peça popularitzada per Miles Davis ("In a silent way") i adaptada a la guitarra per Toti Soler, és un retrat íntim de l'artista. Dirigit per Jordi Turtós, amb la realització d'Àngel Leiro i Joan Simó, el documental fuig de la biografia per centrar-se en la personalitat de l'artista.

Hi apareixen, entre d'altres, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el pianista Jordi Sabatés, tots dos col·laboradors de Toti Soler en la seva llarga trajectòria, però també personatges anònims que formen part de la vida personal i musical de Toti Soler a l'Empordà.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

@eldocumental33

Anar al contingut