El documental "Petitet", coproduït per TV3 i Premi del Públic al DocsBarcelona, es projecta a la Vall d'en Bas

Aquest divendres, 1 de juny, a les 20.00, la pel·lícula documental "Petitet", coproduïda per TV3 i dirigida per Carles Bosch, es podrà veure a Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas. El llargmetratge, que va inaugurar la 21a edició del DocsBarcelona i va ser guardonat amb el Premi del Públic del certamen, narra el somni de Joan Ximénez, "Petitet", de portar la rumba als escenaris d'un gran teatre.

El pare de Joan Ximénez, "Petitet", va ser palmero del famós cantant de la rumba catalana, Peret. Abans de morir la seva mare, Petitet li va prometre que algun dia tornaria a ubicar la rumba catalana al cim, i fins i tot aconseguiria situar-la en un dels escenaris més importants com és el Gran Teatre del Liceu.

Per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos -genials, encara que indisciplinats- i aconseguir el miracle que suposa posar-se d'acord amb una orquestra simfònica. Els assaigs són un caos: els seus gitanos no han llegit mai una partitura.

Joan Ximénez pateix una malaltia poc freqüent, miastènia gravis, i la seva cura encara no ha estat prou investigada. Tot i les dificultats, Petitet està disposat a complir la promesa que li va fer a la seva mare.

El director de "Petitet", Carles Bosch, cineasta i periodista, ha obtingut el reconeixement nacional i internacional per la seva nominació als Oscars pel documental "Balseros" (2003), i ha estat guanyador dels premis Goya i Gaudí pel documental "Bicicleta, cullera, Poma" (2010), on relata la lluita contra la malaltia de l'Alzheimer de Pascual Maragall, expresident de la Generalitat.

"Petitet" és una producció de Lastor Media en coproducció amb Televisió de Catalunya, Turkana Films i Vilaüt Films i producció associada de SomAtents.

 

Fitxa tècnica

Direcció: Carles Bosch

Guió: Carles Bosch i David Vidal

Producció: Tono Folguera, Sergi Moreno i Carles Bosch

Direcció de producció: Joan Antoni Barjau

Direcció de fotografia: Sofia Amadori

So directe: Guillem Lira

Música original: Josep Sanou

Muntatge: Carlos Prieto i Ernest Blasi

 

tv3.cat/documentals
Anar al contingut