El documental "La Sagi, una pionera del Barça" i el reportatge "El primer Bowl", finalistes als premis del BCN Sports Film Festival

Des d'avui fins al 9 de juny, se celebra la desena edició del Barcelona Sports Film Festival. TV3, Esport3 i Catalunya Ràdio en són mitjans oficials. El reportatge "El primer Bowl" i el documental "La Sagi, una pionera del Barça", dues produccions de TV3, han estat nominades als premis, que es donaran a conèixer diumenge 9 de juny

Del 3 al 9 de juny, al Barcelona Sports Film Festival, es poden veure més de vuitanta propostes seleccionades de diferents gèneres i formats, però totes amb un denominador comú: l'esport. Llargmetratges, curtmetratges, pel·lícules d'animació, documentals i ficció es poden veure a les seus del festival, que compta amb TV3, Esport3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials.

TV3 hi participa amb "El primer bowl", un reportatge del Departament d'Esports dirigit per Jordi Bentanachs, i "La Sagi, una pionera del Barça", un documental que es va emetre al "Sense ficció" i que és una producció de TV3, Minoria Absoluta i el FC Barcelona, dirigit per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu.

La inauguració del Festival se celebrarà avui a les 19.00, al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch.

"El primer Bowl"

Aquest 2019 es compleixen 40 anys de la construcció del primer skatepark d'Espanya. Es va fer a Arenys de Munt. Va quedar soterrat, literalment, durant dècades fins que una generació actual d'skaters el van desenterrar. "El primer Bowl" és la història del primer skatepark de l'Estat. Es va construir quan patinar era un delicte.

"La Sagi, una pionera del Barça"

"La Sagi, una pionera del Barça" recupera la memòria d'una persona tan extraordinària com oblidada. Nascuda en un família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, Anna Maria Martínez Sagi va aprofitar el moment històric excepcional de la Segona República per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones. El caràcter, la determinació i una relació amorosa la van marcar tota la vida i la van impulsar a les més altes fites, però també a la infelicitat més gran.

tv3.cat

esport3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut