El documental "Hayati", coproduït per TV3, i el programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, premiats per la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, impulsada pel CAC

Avui, divendres, 5 de juliol, s'han lliurat al Col·legi de Periodistes de Catalunya els XI Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual, en el marc de la XII Jornada de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual (MDA), entitat impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). El documental "Hayati", coproduït per TV3, i el programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat per Albert Segura, han estat guardonats en els premis.

L'acte d'entrega dels premis ha tingut lloc aquest matí al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona i ha estat dirigit per Anna Rosa Cisquella i produït per Dagoll Dagom, amb l'actor Pep Cruz com a conductor de l'esdeveniment. A més, la sessió ha comptat amb les actuacions del pratenc Alfred García, les Impuxibles, Roberto G. Alonso i Carme Canela. Entre les intervencions, la Jornada ha tingut la presentació de la presidenta de l'MDA i consellera del CAC, Carme Figueras, i del vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.

"Hayati (My Life)",  Premi Producció Audiovisual

"Hayati (My Life)" és un documental, dirigit per Sofi Escudé i Llilana Torres, produït per Boogaloo Films i Les Films d'Ici, amb la coproducció de TV3, Les Films d'Ici Méditerranée, Escándalo Films, i amb el suport de Movistar+, Al Jazeera, France Télévisions, Institut Català de les Empreses Culturals, CNC i Procirep.

El documental, que ha rebut el premi en la categoria de producció audiovisual, se situa al 2015, quan un grup de refugiats s'escapa de la policia hongaresa a la frontera d'Hongria, on hi ha un camp de refugiats. El documental explica que, durant aquesta fugida, una reportera de televisió va fer la traveta a Ossamah al-Mohsen, que duia a coll el seu fill de 8 anys, i els va fer caure tots dos a terra. Aquest moment va ser captat per les càmeres i es va convertir en un dels més vergonyosos del conflicte, que va escandalitzar l'opinió pública. No obstant això, aquesta agressió va permetre a Ossamah, famós entrenador de futbol al seu país, d'arribar a Madrid com a refugiat, juntament amb el seu fill petit, i reprendre la seva professió. Però no tota la seva família va tenir la mateixa sort: la seva dona i els seus altres tres fills viuen, sense visat, a Turquia i sense la possibilitat de volar a Europa.

Fitxa tècnica:

Guió i direcció: Sofi Escudé i Liliana Torres
Edició: Sofi Escudé i Liliana Torres
Direcció de fotografia: Alberto Borque
Producció: Bernat Manzano i Valérianne Boué
Música: Joan Pons, Gès Burgès

El programa "Solidaris", Premi Trajectòria a la Diversitat en l'Audiovisual

El programa "Solidaris", dirigit i presentat per Albert Segura, ha rebut aquest matí el premi a la trajectòria del foment de la diversitat en l'àmbit de la comunicació audiovisual, que atorga la Mesa per a la Diversitat de l'Audiovisual (MDA), entitat impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Carme Figueras, presidenta de l'MDA i consellera del CAC, ha estat l'encarregada de donar el premi, que han recollit Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Albert Segura. 

El jurat reconeix amb aquest premi "la trajectòria del programa durant onze temporades en antena, així com el compromís i la sensibilitat amb què s'aborden els temes i també per donar veu a institucions, col·lectius i persones que lluiten a favor de la justícia social i els drets humans".

"Solidaris" és un espai de periodisme reflexiu sense fronteres que busca donar respostes, amb el màxim rigor i profunditat, als grans reptes socials, polítics i econòmics que preocupen la societat. Després d'onze temporades en antena, "Solidaris" és una referència informativa en drets humans, justícia social i cooperació al nostre país, amb un periodisme de solucions i amb la mirada crítica i constructiva de les persones i les organitzacions que treballen per fer progressar la societat i aconseguir un món millor. Amb aquest programa, Catalunya Ràdio surt cada setmana al carrer per donar veu als que normalment no en tenen i treure a la llum les històries que sovint es voldrien ocultes.

El programa "Solidaris" s'emet els dissabtes, de 22.05 a 23.00, a Catalunya Ràdio.

El XI Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual

El XI Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual, convocat per l'MDA, té l'objectiu de fomentar les bones pràctiques en les produccions audiovisuals i/o iniciatives de qualitat per a l'abordatge de la diversitat cultural a la societat catalana i per potenciar la presència de la diversitat cultural més enllà de les representacions estereotipades. Es valora l'enfocament de la diversitat tant en el producte audiovisual com en la trajectòria dels mitjans, les empreses, les entitats i/o els professionals, i les bones pràctiques que s'han de tenir en compte com a referents dins del sector audiovisual.

L'MDA aplega representants de diversos grups culturals, institucions, empreses, col·lectius professionals, grups de recerca, entitats de suport, universitats, mitjans de comunicació i altres persones i òrgans interessats a promoure una millor representació de la multiculturalitat i de la diversitat en els mitjans de comunicació audiovisuals de Catalunya. L'entitat té l'objectiu de contribuir a fomentar la convivència, el respecte, el coneixement i l'intercanvi entre persones de les diferents filiacions culturals i compartir l'experiència de la recreació i la renovació de la cultura catalana.

tv3.cat
tv3.cat/33

catradio.cat

Anar al contingut