Els dos protagonistes principals, en Rubén i en Cheickne, es diverteixen "sobrevivint" fora de la temporada turística a Magaluf, la "Twin Peaks" balear
Dijous, a les 23.00

"El documental" estrena "Magaluf ghost town", un retrat coral d'aquest paradís turístic low-cost

Demà, a les 23.00, "El documental", al 33, estrena "Magaluf ghost town". Aquest documental de Miguel Ángel Blanca retrata aquesta localitat mallorquina entregada al turisme, més enllà de la festa que l'ha fet famosa, i s'apropa als seus habitants.

Un milió de turistes envaeixen els carrers de Magaluf durant l'estiu, com si fossin espectres que transformen l'espai públic en un parc temàtic on està permès quasi tot. Mentrestant, els seus habitants miren de conviure amb les contradiccions d'aquest model turístic low-cost. Un model que es percep com una invasió però que també genera milions d'euros i llocs de feina en el sector de la restauració.  

Barrejant documental i ficció, "Magaluf ghost town" fa un retrat coral de la comunitat que s'aplega en aquesta localitat de la costa mallorquina durant la temporada baixa i l'alta. Ho fa des d'un to de misteri proper al thriller però sense perdre de vista la comèdia costumista. El documental és també una reflexió sobre què significa ser un turista a Europa. 

Premis i festivals 

Festival Internacional Cinema de Gijón, 2021 
Pel·lícula inaugural al festival l'Alternativa, Barcelona, 2021 
Festival de Cinema de Sevilla, 2021 
Hot Dogs, 2021 
Premi Golden Alexander a Millor Film, Thessaloniki Documentary Festival, 2021 

Fitxa tècnica 

Direcció i guió: Miguel Ángel Blanca
Producció executiva: Bernat Manzano 
Producció: Bernat Manzano, Valérie Montmartin i Miguel Eek 
Fotografia: Raúl Cuevas 
Muntatge: Ariadna Ribas i Miguel Ángel Blanca 
Música: Sara Fontán 

"Magaluf ghost town" és uns producció de Boogaloo Films en coproducció amb Little Big Story i Mosaic Produccions i la participació de Movistar +, France Télévisions, RTS i IB3. 

Anar al contingut