"El documental" estrena "L'eufòria d'existir"
"El documental" estrena "L'eufòria d'existir"

"El documental" estrena "L'eufòria d'existir"

Dijous, 8 de desembre, a les 22.45, "El documental", al 33, estrena "L'eufòria d'existir". Un documental, amb guió i direcció de Réka Szabó, sobre una supervivent hongaresa de l'Holocaust i un espectacle de dansa basat en la seva vida.

"L'eufòria d'existir" és el primer llargmetratge de la ballarina i coreògrafa Réka Szabó. Acabada la Segona Guerra Mundial, amb vint anys, Éva Fahidi torna sola a Hongria després de sobreviure al camp de concentració d'Auschwitz, on 49 membres de la seva família, incloent-hi la seva mare, el seu pare i la seva germana petita, van ser assassinats.

Avui, amb noranta anys, l'Éva accepta la proposta de pujar a l'escenari per primera vegada per recrear el seu viatge vital.

Paral·lelament a la creació de l'obra, l'Éva genera una relació emocional fortíssima amb les seves companyes.

"L'eufòria d'existir" (2019) és una producció Campfilm i The Symptoms, amb guió i direcció de Réka Szabó, música de Balázs Barna i fotografia de Claudia Kovács.

El documental ha guanyat el Premi Retrat d'una Generació Choreoscope 2020 i el Premi KinoKino DOKfest. Ha estat també seleccionat al Braunschweig International Film Festival, l'IDFA International Documentary Filmfestival Amsterdam i al Festival de Cinema Jueu de Barcelona.

Fitxa Tècnic

Direcció i guió: Réka Szabó
Repartiment: Éva Fahidi, Emese Cuhorka, Réka Szabó
Producció: Sára László, Marcell Gero, Réka Szabó
Productor executiu: Flóra Kovács, Jonathan Halperyn

tv3.cat/eldocumental

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut