"El documental" estrena "La vinya i la banya", el retrat de l'experiència de fer un primer vi

"El documental" estrena "La vinya i la banya"

Demà, 8 de febrer, a les 22.00, "El documental", al 33 i a internet, recupera "Buda, l'illa del Delta", un recorregut per un dels espais més emblemàtics del Delta i per la seva història. És una producció de Films Nòmades, amb la coproducció de TV3 i TVE.

Tot seguit, el programa del 33 estrena "La vinya i la banya", un retrat de l'experiència de fer un primer vi, amb les dificultats i decepcions que això comporta. El film també es podrà veure a la carta, a tv3.cat, durant trenta dies, amb drets d'emissió a Espanya.

"Buda, l'illa del Delta"

"Buda, l'illa del Delta", dirigit per Santi Valldepérez, ha estat realitzat al llarg de més de dos anys de gravacions, per representar un dels paisatges més emblemàtics del Delta. El documental també fa un recorregut històric per aquest espai esgarrapat a la Mediterrània que, modelat pels seus habitants 300 anys després de ser conquerit, és un dels més fràgils i protegits d'Europa. El llargmetratge s'acosta a una imatge borrosa que ha alimentat la fantasia de generacions d'ebrencs: la silueta d'un far menjat per la mar, majestuós i inaprensiu.

"La vinya i la banya"

"El documental" estrena aquest film en què el penedesenc Raimon Coll s'enfronta al repte de filmar i elaborar el seu primer vi. En aquest documental mostra el cicle vegetatiu de la vinya i de la feina als cellers, amb les seves coses bones, i les que no ho són tant. Exposa les dificultats d'estrenar-se en aquest terreny, de registrar una marca, trobar un celler que li faci la premsa, i vendre el producte d'un celler petit.

Coll ha filmat durant un any i mig aquesta pel·lícula, a cavall entre el documental i la ficció. Ell mateix ha fet la producció, el rodatge i el muntatge, amb l'ajuda de la seva companya Anna Zahorodnya. A més, també ha comptat amb la participació de Jaume Montané i Oriol Pérez Tudela, d'entre altres.

El títol fa referència a la tossuderia, de "ficar-hi la banya", en aquest projecte vitícola. "La vinya i la banya" va guanyar el gran premi del jurat al Festival de Cinema sobre la Vinya i el Vi de Bordeus (França).

tv3.cat/eldocumental
tv3.cat/documentals
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut