"El documental" estrena "Kids and Music, la Sant Andreu Jazz Band"

Dijous 27 de novembre, a les 23.35, el programa "El documental" estrena "Kids and Music, la Sant Andreu Jazz Band", un documental dirigit per Ramon Tort i produït amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

"Kids and Music, la Sant Andreu Jazz Band" explica la història i recorregut de la Sant Andreu Jazz Band i les tècniques d'ensenyament del director d'orquestra, Joan Chamorro. Ramon Tort, el director i productor del treball, va conèixer la jove orquestra musical que protagonitza el documental i es va quedar tan impressionat del seu talent, que el 2010 va començar a rodar el llargmetratge sobre el grup. El seu treball, convida a entrar al món musical on els protagonistes són el jazz i els nens d'entre 6 i 18 anys que formen la banda.

El documental ha tingut un llarg recorregut en festivals i ha estat guardonat amb diversos premis com ara el Premi Llargmetratge Documental Ferotgment Independent a l'Edmonton International film festival al Canadà, premi al millor documental musical espanyol al Festival Internacional de Cine Documental musical in-edit Beefeater a Catalunya, millor llargmetratge al Lights Camera Hel Film Festival dels Estats Units, millor documental artístic a l'International Film Festival Document Arts de Romania, millor pel·lícula, Premi del Públic, Premi Signis pels seus valors i millor so al Festival Internacional de Cine Educativo y Esprititual a Espanya, menció especial al millor llargmetratge al Festival Internacional de Cine para Niños...(y no tan ninos) de Mèxic, millor pel·lícula al Certamen de Cine de Viajes del Ocejón a Espanya i nominat a la millors banda sonora original a l'International Sambor Film Music Festival a Croàcia.

"Kids and Music, la Sant Andreu Jazz Band" està produït per Divinoconcepto amb la col·laboració de TV3.

Sinopsi

Amb el seu repertori de jazz clàssic, la Sant Andreu Jazz Band omple els auditoris més importants del país.

La pel·lícula és un viatge guiat pel director de l'orquestra, que ens submergeix en el seu mètode d'ensenyament, tan singular com els resultats que genera. Una història que ens farà vibrar amb la posada en escena del talent d'aquests nens i nenes i ens emocionarà a través de totes les sensacions que són capaços de despertar.

En aquest viatge els acompanyen Jesse Davis, Terell Stafford i Wycliffe Gordon, músics nord-americans admirats per tots els amants del jazz que alimenten l'esperit musical de trajectòries tan precoces com la de l'Elsa, que amb només 6 anys toca la trompeta com un àngel.

Fitxa tècnica

Direcció, Realització: Ramon Tort

Guió: Borja Duñó i Ramon Tort

Producció: Ramon Tort, Borja Duñó i Jordi Canchales

Producció executiva TVC: Jordi Ambrós

Direcció de fotografia i Muntatge: Ramon Tort

Direcció de producció: Jordi Canchales

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

@eldocumental33

 

Anar al contingut